De Toren: de dodo gemist? | Gids.tv

De Toren: de dodo gemist?
De Toren

NPO 2
zondag 14 juli 21:15 uur

Uitzending van De Toren gemist?

De Toren Documentairereeks over de verhalen achter de grootste Nederlandse natuurschatten. Seizoen 1 - Aflevering 5 van 6 - Dodo. Marcel Musters volgt een Amerikaanse Nederlander die op het eiland Mauritius een dodoschat vindt. Dodowetenschapper Leon Claessens weet waar alle dode dodo's gebleven zijn.
Uitzending
Bekijk de uitzending van De Toren
Tip

Uitzending van De Toren gemist? In de voorlaatste aflevering van De Toren gaat het over de dodo.

Allerdoodste
De dodo is de beroemdste en allerdoodste vogel ter wereld. Het fabeldier is vierhonderd jaar na zijn definitieve vertrek van onze planeet alomtegenwoordig op kussenslopen, broodtrommels en boekomslagen.

Jan Wolkers
Maar wat weten we van die vogel? Er is zo weinig van overgebleven dat Jan Wolkers schreef dat je de verzamelde brokstukken op de bagagedrager van je fiets kunt afvoeren.

Dodoschat
In aflevering vijf van de spannende serie over natuurhistorie volgt Marcel Musters een Amerikaanse Nederlander die op het eiland Mauritius een dodoschat vindt.

Wetenschapper
En als het aan de grote dodowetenschapper Leon Claessens ligt, is de bagagedrager van Wolkers binnenkort een dikke verhuiswagen. Want hij weet wat niemand weet: waar al die dode dodo's gebleven zijn.

Bekijk deze aflevering van De Toren hier terug.

Tags: nederlander, planeet, documentaire, fiets, vogel, serie, toren, afvoeren, brokstukken, bagagedrager, vertrek, eiland, jan wolkers, marcel musters, aflevering 5, leon, mauritius, wetenschapper, seizoen, de toren

De Toren NIEUWS & VIDEOS


ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.