De Vooravond: Simone Weimans, Nick en Simon en meer gemist? | Gids.tv

De Vooravond: Simone Weimans, Nick en Simon en meer gemist?
Informatief, Kunst/cultuur

NPO 1
2021-03-29 19:00:00

Uitzending van De Vooravond gemist?

De Vooravond: Simone Weimans, Nick en Simon en meer Onderwerpen van deze uitzending De persvrijheid staat onder druk. Steeds vaker worden journalisten aangevallen, vaak via woorden, soms zelfs fysiek. Afgelopen weekend was het weer raak: kerkgangers in Urk en Krimpen aan de IJssel belaagden verslaggevers. Maar journalisten zijn onmisbaar in een democratie. Om dat te onderstrepen reikt Simone Weimans woensdag één van de prestigieuze 'Four Freedoms Awards' uit. Zij schuift aan met Thomas Erdbrink, die jarenlang verslag deed in Iran. Te zien op Netflix: 'Seaspiracy'. Een ontluisterende documentaire die glashard laat zien hoe overbevissing het leven in de oceanen vernietigt. Mátyás Bittenbinder zag de docu en is onder de indruk. Spermadonor Jonathan heeft wereldwijd al honderden kinderen verwekt. In Nederland mag een donor maximaal 25 kinderen op de wereld zetten, maar die regels blijken makkelijk te omzeilen. Jonathan lijkt ook niet van plan om op te houden. Aan tafel twee moeders die hem willen stoppen, Melissa Vermeulen en Patricia Bosch. Ook schuift Ties van der Meer aan, directeur van stichting Donorkind. Gezamenlijk roepen zij op tot betere registratie en wetgeving. Op ons podium Nick & Simon, met een voorproefje van het speciale concert 'Als Ik Je Weer Zie'; een ode aan alle mensen die normaal gesproken voor theaters, musea, bioscopen, festivals en andere culturele evenementen werken en die nu massaal thuiszitten of zelfs hun baan zijn kwijtgeraakt. Met onder meer OG3NE, Douwe Bob en Chanquito, Jeangu Macrooy, Dolly Dots, Kinky Boots, Jim van der Zee en Yosina Roemajauw & Jonge Strijkers en Blazers Nederland. Te zien op zaterdag 3 april, 20:30 bij BNNVARA op NPO 1.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Uitzending van De Vooravond gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

  • De persvrijheid staat onder druk. Steeds vaker worden journalisten aangevallen, vaak via woorden, soms zelfs fysiek. Afgelopen weekend was het weer raak: kerkgangers in Urk en Krimpen aan de IJssel belaagden verslaggevers. Maar journalisten zijn onmisbaar in een democratie. Om dat te onderstrepen reikt Simone Weimans woensdag één van de prestigieuze 'Four Freedoms Awards' uit. Zij schuift aan met Thomas Erdbrink, die jarenlang verslag deed in Iran.
  • Te zien op Netflix: 'Seaspiracy'. Een ontluisterende documentaire die glashard laat zien hoe overbevissing het leven in de oceanen vernietigt. Mátyás Bittenbinder zag de docu en is onder de indruk.
  • Spermadonor Jonathan heeft wereldwijd al honderden kinderen verwekt. In Nederland mag een donor maximaal 25 kinderen op de wereld zetten, maar die regels blijken makkelijk te omzeilen. Jonathan lijkt ook niet van plan om op te houden. Aan tafel twee moeders die hem willen stoppen, Melissa Vermeulen en Patricia Bosch. Ook schuift Ties van der Meer aan, directeur van stichting Donorkind. Gezamenlijk roepen zij op tot betere registratie en wetgeving.
  • Op ons podium Nick & Simon, met een voorproefje van het speciale concert 'Als Ik Je Weer Zie'; een ode aan alle mensen die normaal gesproken voor theaters, musea, bioscopen, festivals en andere culturele evenementen werken en die nu massaal thuiszitten of zelfs hun baan zijn kwijtgeraakt. Met onder meer OG3NE, Douwe Bob en Chanquito, Jeangu Macrooy, Dolly Dots, Kinky Boots, Jim van der Zee en Yosina Roemajauw & Jonge Strijkers en Blazers Nederland. Te zien op zaterdag 3 april, 20:30 bij BNNVARA op NPO 1.
Bekijk deze aflevering van De Vooravond hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Vooravond

De Vooravond video's


De Vooravond TV-Nieuws