De Vooravond: Saskia Belleman, Meike Lubbers en meer gemist? | Gids.tv

De Vooravond: Saskia Belleman, Meike Lubbers en meer gemist?
Informatief, Kunst/cultuur

NPO 1
2021-05-05 19:00:00

Uitzending van De Vooravond gemist?

De Vooravond: Saskia Belleman, Meike Lubbers en meer Onderwerpen van deze uitzending Gisteren oordeelde de rechter in de spraakmakende pedojacht-zaak waarbij vorig jaar een 73-jarige man om het leven kwam. Twee van de vijf betrokken jongens werd een celstraf van een half jaar opgelegd. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en strafrechtadvocaat Meike Lubbers zien steeds vaker dat er voor eigen rechter wordt gespeeld en maken zich grote zorgen. In de miniserie ‘Thuisfront’ zien we het verhaal van een bataljon soldaten na hun thuiskomst van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan. Eenmaal terug in Nederland woedt de oorlog nog door in de hoofden van de soldaten. Hoe ga je om met zulke oude wonden? En hoe krijg je als militair erkenning van het thuisfront? Aan tafel: regisseur Tim Oliehoek, hoofdrolspeler Bram Suijker, oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en Uruzgan-veteraan Mark Schadenberg. Vandaag vieren we Bevrijdingsdag opnieuw anders dan anders. Geen uitzinnig gefeest op straat, maar op veilige afstand van elkaar. Dat vrijheid een groot goed is, wordt door het afgelopen onvrije lockdown-jaar dubbel en dwars onderstreept. Daarom vieren we vanavond toch een klein muzikaal vrijheidsfeestje met optredens en muziek van Spinvis, Babs Gons, Alex Boogers en Michelle David & The True-tones.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Uitzending van De Vooravond gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

  • Gisteren oordeelde de rechter in de spraakmakende pedojacht-zaak waarbij vorig jaar een 73-jarige man om het leven kwam. Twee van de vijf betrokken jongens werd een celstraf van een half jaar opgelegd. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en strafrechtadvocaat Meike Lubbers zien steeds vaker dat er voor eigen rechter wordt gespeeld en maken zich grote zorgen.
  • In de miniserie ‘Thuisfront’ zien we het verhaal van een bataljon soldaten na hun thuiskomst van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan. Eenmaal terug in Nederland woedt de oorlog nog door in de hoofden van de soldaten. Hoe ga je om met zulke oude wonden? En hoe krijg je als militair erkenning van het thuisfront? Aan tafel: regisseur Tim Oliehoek, hoofdrolspeler Bram Suijker, oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en Uruzgan-veteraan Mark Schadenberg.
  • Vandaag vieren we Bevrijdingsdag opnieuw anders dan anders. Geen uitzinnig gefeest op straat, maar op veilige afstand van elkaar. Dat vrijheid een groot goed is, wordt door het afgelopen onvrije lockdown-jaar dubbel en dwars onderstreept. Daarom vieren we vanavond toch een klein muzikaal vrijheidsfeestje met optredens en muziek van Spinvis, Babs Gons, Alex Boogers en Michelle David & The True-tones.
Bekijk deze aflevering van De Vooravond hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Vooravond

De Vooravond video's


De Vooravond TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier