DWDD: o.a. Robbert Dijkgraaf gemist? | Gids.tv

DWDD: o.a. Robbert Dijkgraaf gemist?
De Wereld Draait Door

NPO 1
2019-10-08 19:00:00

Uitzending van De Wereld Draait Door gemist?

DWDD: o.a. Robbert Dijkgraaf Talkshow vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Seizoen 19 - Aflevering 27 van 75 . Gasten: Robbert Dijkgraaf, Ad Kerkhof, Charlotte Bouwman, Alex Ploeg, Eva Crutzen, Tex de Wit, Stefan Pop en tafelheer Tim Hofman.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Actueel

Uitzending van De Wereld Draait Door gemist? Vanavond onder andere in De Wereld Draait Door:

De Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar drie sterrenkundigen: James Peebles, Michel Mayor en Didier Queloz. Zij hebben een fundamentele bijdrage geleverd aan het begrip van de evolutie van het heelal. Anders dan voorgaande jaren is de prijs in tweeën gesplitst. Een helft voor Peebles en zijn baanbrekende theorieën, de andere voor Mayor en Queloz en hun ontdekking van de eerste planeet buiten ons zonnestelsel die ook rond een eigen ster draait. Dat behoeft natuurlijk uitleg, gelukkig was Robbert Dijkgraaf in het land.

Vandaag overhandigde klinisch psycholoog en emeritus-hoogleraar suïcide-preventie Ad Kerkhof de petitie 'Voorkom suïcide met opleiden van artsen en hulpverleners' aan Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid. Met doelgerichte verbetering van hun opleiding kunnen suïcides wellicht voorkomen worden. Hij zit aan tafel met Charlotte Bouwman, zij heeft meerdere malen geprobeerd zich van het leven te beroven.

In onze muziekrubriek '10 uit 10' kiezen we de beste liedjes van de jaren '10. Als kleine spin off-rubriek doen we '1 uit 10'; wie of wat is de beste van dit decennium? Eerder kozen we de beste sporter, deze keer de beste sketch met de makers van het satirische programma Klikbeet: Alex Ploeg, Eva Crutzen, Tex de Wit en Stefan Pop.

Het legendarische jazzpodium Bimhuis bestaat deze week 45 jaar. Dat wordt gevierd met een weekend vol muziek én voor de gelegenheid wordt het allereerste optreden dat er ooit plaatsvond op vinyl uitgebracht. Vanavond hier op het podium een jonge protegé van het Bimhuis: saxofoniste Kika Sprangers met haar Large Ensemble en met Jasper Blom & Ian Cleaver.

En Tim Hofman is tafelheer! Bekijk deze aflevering van De Wereld Draait Door hier terug.


De Wereld Draait Door video's


De Wereld Draait Door TV-Nieuws