Nederland tussen de oorlogen: de 'gezonde mens' gemist? | Gids.tv

Nederland tussen de oorlogen: de 'gezonde mens' gemist?
Informatief programma

NPO 2
vrijdag 13 september 21:05 uur

Uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist?

Nederland tussen de oorlogen over verheffing gemist? Bekijk hier de hele uitzending De derde aflevering van deze zesdelige historische docureeks, over het turbulente leven in de jaren 20 en de toenemende angst voor ontsporing in de jaren 30 van Nederland, gaat over verheffing. ErbarmelijkIn de stad leven veel arbeiders begin 20ste eeuw in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten en in krotwoningen. Het idee groeit dat daar iets aan gedaan moet worden. TuindorpenDus verrijzen er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, met fatsoenlijke huizen en dubbele tuinen. Het vooruitgangsideaal van de 'gezonde mens' krijgt hier vorm en wie niet voldoet aan dit ideaal komt in aanmerking voor heropvoeding. Schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium Rotterdam: 'Het was heel hard en heel dichtbij' Bekijk deze video » Terreurverdachten drongen in juli bijna door tot in de studio van Jinek Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen
Tip

Uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist? De derde aflevering van deze zesdelige historische docureeks, over het turbulente leven in de jaren 20 en de toenemende angst voor ontsporing in de jaren 30 van Nederland, gaat over verheffing.

Erbarmelijk
In de stad leven veel arbeiders begin 20ste eeuw in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten en in krotwoningen. Het idee groeit dat daar iets aan gedaan moet worden.

Tuindorpen
Dus verrijzen er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, met fatsoenlijke huizen en dubbele tuinen. Het vooruitgangsideaal van de 'gezonde mens' krijgt hier vorm en wie niet voldoet aan dit ideaal komt in aanmerking voor heropvoeding.

Bekijk deze aflevering van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen hier terug.

Tags: rotterdam, nederland, ontsporing, grachten, arbeiders, oorlogen, eeuw, erbarmelijk, angst, stad, aflevering 3, seizoen

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen NIEUWS & VIDEOS


ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV