EenVandaag met onder meer: discriminatie van LHBTI'ers zelden bestraft gemist? | Gids.tv

EenVandaag met onder meer: discriminatie van LHBTI'ers zelden bestraft gemist?
EenVandaag

NPO 1
2019-08-02 18:15:00

Uitzending van EenVandaag gemist?

EenVandaag met onder meer: discriminatie van LHBTI'ers zelden bestraft Vanavond in EenVandaag: Discriminatie van LHBTI+'ers wordt zelden bestraftIn 2018 zijn bij politie en antidiscriminatiebureaus 1041 meldingen van discriminatie op basis van seksuele voorkeur gedaan. Het leidde tot slechts 40 strafzaken, blijkt uit cijfers van het OM. Waarom leidt homodiscriminatie tot zo weinig zaken? Opiniepanel: LHBTI+-acceptatie en Pride AmsterdamNederland is in theorie een homovriendelijk land, maar in de praktijk voelen LHBTI+'ers zich lang niet allemaal vrij om te zijn wie ze zijn. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder drieduizend LHBTI+'ers in de aanloop naar Pride Amsterdam. Pride Awards uitgereikt aan een held van de LHBTI+-gemeenschap Wordt Jeroen Dijsselbloem de nieuwe voorzitter van het IMF? Hoe familiebedrijven oude ambachten levend houdenFamiliebedrijven worden van generatie op generatie overgedragen. En deze ondernemers bewijzen dat je ook in 2019 nog je brood kan verdienen met een eeuwenoud ambacht. Jonge talenten: Vraag van Anna leidde tot nieuw inzicht over celdelingTijdens haar biologieles borrelt er bij de 16-jarige Anna Neefjes een vraag op, maar de docent heeft er geen antwoord op. Haar vraag leidde tot nieuw wetenschappelijk onderzoek. En dat onderzoek kan misschien helpen met het genezen van kanker.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Actueel

Uitzending van EenVandaag gemist? Vanavond in EenVandaag:

 • Discriminatie van LHBTI+'ers wordt zelden bestraft
  In 2018 zijn bij politie en antidiscriminatiebureaus 1041 meldingen van discriminatie op basis van seksuele voorkeur gedaan. Het leidde tot slechts 40 strafzaken, blijkt uit cijfers van het OM. Waarom leidt homodiscriminatie tot zo weinig zaken?

 • Opiniepanel: LHBTI+-acceptatie en Pride Amsterdam
  Nederland is in theorie een homovriendelijk land, maar in de praktijk voelen LHBTI+'ers zich lang niet allemaal vrij om te zijn wie ze zijn. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder drieduizend LHBTI+'ers in de aanloop naar Pride Amsterdam.

 • Pride Awards uitgereikt aan een held van de LHBTI+-gemeenschap

 • Wordt Jeroen Dijsselbloem de nieuwe voorzitter van het IMF?

 • Hoe familiebedrijven oude ambachten levend houden
  Familiebedrijven worden van generatie op generatie overgedragen. En deze ondernemers bewijzen dat je ook in 2019 nog je brood kan verdienen met een eeuwenoud ambacht.

 • Jonge talenten: Vraag van Anna leidde tot nieuw inzicht over celdeling
  Tijdens haar biologieles borrelt er bij de 16-jarige Anna Neefjes een vraag op, maar de docent heeft er geen antwoord op. Haar vraag leidde tot nieuw wetenschappelijk onderzoek. En dat onderzoek kan misschien helpen met het genezen van kanker.

Bekijk deze aflevering van EenVandaag hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van EenVandaag

EenVandaag video's


EenVandaag TV-Nieuws