EenVandaag: o.a. toerist doet Marker Wad goed gemist? | Gids.tv

EenVandaag: o.a. toerist doet Marker Wad goed gemist?
EenVandaag

NPO 1
2019-09-10 18:15:00

Uitzending van EenVandaag gemist?

EenVandaag: o.a. toerist doet Marker Wad goed Vanavond onder andere in EénVandaag: Toerist doet Marker Wad goed: 'Natuur heeft baat bij een beetje liefde van de mensen' Jarenlang waren de Marker Wadden niet meer dan een saaie modderpoel. Inmiddels weten tientallen verschillende vogelsoorten én duizenden dagjesmensen de eilanden te vinden. Maar er is ook kritiek. Sinds de opening van de Marker Wadden op 8 september vorig jaar mogen ook dagjesmensen aanmeren in de haven op het eerste van de vijf eilanden. Het is het enige eiland waar bezoekers welkom zijn, de andere vier zijn alleen toegankelijk voor dieren. Dit jaar bezochten al 11.000 mensen het gebied. Niemand wil meer in de horeca werken en daardoor is personeel peperduur Het personeelsverloop in de horeca is groot. Werving en selectie kost ondernemers jaarlijks zo'n 6 procent omzet, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Ondernemer Ruud van Mourik: "De kosten voor uitzendkrachten lopen steeds verder op." Wegrestaurant De Goudreinet ligt aan A1 in de buurt van Barneveld. De horecagelegenheid biedt van 's ochtends vroeg tot 's avonds 240 zitplaatsen. Eigenaar Ruud van Mourik herkent het probleem van het grote personeelsverloop. John 'ORDER' Bercow vertrekt: 5 memorabele momenten van de Lagerhuis-voorzitter De markante voorzitter John Bercow van het Britse Lagerhuis vertrekt. Zijn grootse stem en bijzondere stropdassen maakten hem, zeker tijdens de vele Brexit-debatten, wereldberoemd. EenVandaag blikt terug op de carrière van Bercow in 5 fragmenten. Marokkaans-Nederlandse vaders betalen dubbel alimentatie Marokkaans-Nederlandse moeders kloppen na scheiding van hun Marokkaans-Nederlandse man regelmatig aan bij zowel de Nederlandse als bij de Marokkaanse rechter voor kinderalimentatie. "Het kan om duizenden euro's gaan", zegt advocaat Jamal El Hannouche. Stellen met de dubbele nationaliteit kunnen voor zowel voor de Marokkaanse als de Nederlandse wet trouwen. Dat zorgt er voor dat vrouwen na een scheiding ook nog kunnen proberen kinderalimentatie aan te vragen in Marokko. Dat gebeurt met succes. Het feit dat de vrouw in Nederland woont en alimentatie ontvangt speelt dan geen rol.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van EenVandaag
Actueel

Uitzending van EenVandaag gemist? Vanavond onder andere in EénVandaag:

Toerist doet Marker Wad goed: 'Natuur heeft baat bij een beetje liefde van de mensen'

Jarenlang waren de Marker Wadden niet meer dan een saaie modderpoel. Inmiddels weten tientallen verschillende vogelsoorten én duizenden dagjesmensen de eilanden te vinden. Maar er is ook kritiek. Sinds de opening van de Marker Wadden op 8 september vorig jaar mogen ook dagjesmensen aanmeren in de haven op het eerste van de vijf eilanden. Het is het enige eiland waar bezoekers welkom zijn, de andere vier zijn alleen toegankelijk voor dieren. Dit jaar bezochten al 11.000 mensen het gebied.

Niemand wil meer in de horeca werken en daardoor is personeel peperduur

Het personeelsverloop in de horeca is groot. Werving en selectie kost ondernemers jaarlijks zo'n 6 procent omzet, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Ondernemer Ruud van Mourik: "De kosten voor uitzendkrachten lopen steeds verder op." Wegrestaurant De Goudreinet ligt aan A1 in de buurt van Barneveld. De horecagelegenheid biedt van 's ochtends vroeg tot 's avonds 240 zitplaatsen. Eigenaar Ruud van Mourik herkent het probleem van het grote personeelsverloop.

John 'ORDER' Bercow vertrekt: 5 memorabele momenten van de Lagerhuis-voorzitter

De markante voorzitter John Bercow van het Britse Lagerhuis vertrekt. Zijn grootse stem en bijzondere stropdassen maakten hem, zeker tijdens de vele Brexit-debatten, wereldberoemd. EenVandaag blikt terug op de carrière van Bercow in 5 fragmenten.

Marokkaans-Nederlandse vaders betalen dubbel alimentatie

Marokkaans-Nederlandse moeders kloppen na scheiding van hun Marokkaans-Nederlandse man regelmatig aan bij zowel de Nederlandse als bij de Marokkaanse rechter voor kinderalimentatie. "Het kan om duizenden euro's gaan", zegt advocaat Jamal El Hannouche. Stellen met de dubbele nationaliteit kunnen voor zowel voor de Marokkaanse als de Nederlandse wet trouwen. Dat zorgt er voor dat vrouwen na een scheiding ook nog kunnen proberen kinderalimentatie aan te vragen in Marokko. Dat gebeurt met succes. Het feit dat de vrouw in Nederland woont en alimentatie ontvangt speelt dan geen rol. Bekijk deze aflevering van EenVandaag hier terug.


EenVandaag video's


EenVandaag TV-Nieuws