EenVandaag: o.a. verbod streekmarkten drijft boeren tot wanhoop gemist? | Gids.tv

EenVandaag: o.a. verbod streekmarkten drijft boeren tot wanhoop gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2020-05-21 18:10:00

Uitzending van EenVandaag gemist?

EenVandaag: o.a. verbod streekmarkten drijft boeren tot wanhoop Onderwerpen van deze uitzending Verbod streekmarkten drijft boeren tot wanhoop: 'Onbegrijpelijk, omdat weekmarkten wél open mogen'In tegenstelling tot weekmarkten blijven streekmarkten tot 1 september verboden. Een grote tegenslag voor boeren die voor een groot deel afhankelijk zijn van de verkoop op deze markten. Ze blijven zitten met overschotten. "Dat is toch niet uit te leggen?" Kringlooplandbouw, korte ketens én biologisch: het zijn dingen die hoog op de wensenlijst van de overheid staan. Daarom vinden boeren het onbegrijpelijk dat het verbod op streekmarkten van kracht blijft. De president van de VS wordt zelden herkozen in een recessie: dit is waarom het Trump toch kan lukkenMet nog een half jaar te gaan tot de verkiezingen is het erop of eronder voor Trump. Corona maakte een abrupt einde aan zijn grootste wapenfeit: de florerende economie. Normaal ben je dan als president in grote problemen, maar geldt dit ook voor Trump? Gaat het goed met de economie, dan is de kans dat een zittende president nog een termijn in het Witte Huis weet te bemachtigen heel erg groot. De economie zit er - in tegenstelling tot de peilingen - niet vaak naast. Van de afgelopen zeven keer dat het land in recessie zat, slaagden slechts twee presidenten erin om herkozen te worden. Zo werden onder andere Herbert Hoover, Jimmy Carter en George Bush sr. allemaal weggestemd in tijden van slechte economische vooruitzichten. Deze VR-bril helpt ic-patiënten hun trauma beter te verwerken door 'gaten in hun herinnering op te vullen'Met een VR-bril die patiënten in staat stelt te zien wat er op de intensive care gebeurt, kan een eventueel trauma makkelijker worden verwerkt. De bril wordt een belangrijk hulpmiddel op de nieuwe COVID-19-poli van het EMC in Rotterdam. Iedere COVID-19 patiënt die van de ic komt krijgt de VR-bril 10 minuten op om het Post Intensive Care Syndroom (PICS) tegen te gaan. Dit is een nare mix van cognitieve en fysieke klachten bij patiënten op de intensive care. "Het helpt het brein om herinneringen beter te plaatsen en gaten in die herinneringen als het ware op te vullen." Boerin Doetie loopt de helft van haar inkomsten mis, omdat ze haar kaas niet kwijt kan op de streekmarktDoor de coronacrisis zijn evenementen tot 1 september verboden. Maandelijkse streekmarkten worden gezien als evenement en gaan dus, in tegenstelling tot weekmarkten, niet door. Een ramp voor geitenboerin Doetie Trinks, die juist daar haar kaas verkoopt.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Actueel

Uitzending van EenVandaag gemist? Onderwerpen van deze uitzending

Verbod streekmarkten drijft boeren tot wanhoop: 'Onbegrijpelijk, omdat weekmarkten wél open mogen'
In tegenstelling tot weekmarkten blijven streekmarkten tot 1 september verboden. Een grote tegenslag voor boeren die voor een groot deel afhankelijk zijn van de verkoop op deze markten. Ze blijven zitten met overschotten. "Dat is toch niet uit te leggen?" Kringlooplandbouw, korte ketens én biologisch: het zijn dingen die hoog op de wensenlijst van de overheid staan. Daarom vinden boeren het onbegrijpelijk dat het verbod op streekmarkten van kracht blijft.

De president van de VS wordt zelden herkozen in een recessie: dit is waarom het Trump toch kan lukken
Met nog een half jaar te gaan tot de verkiezingen is het erop of eronder voor Trump. Corona maakte een abrupt einde aan zijn grootste wapenfeit: de florerende economie. Normaal ben je dan als president in grote problemen, maar geldt dit ook voor Trump? Gaat het goed met de economie, dan is de kans dat een zittende president nog een termijn in het Witte Huis weet te bemachtigen heel erg groot. De economie zit er - in tegenstelling tot de peilingen - niet vaak naast. Van de afgelopen zeven keer dat het land in recessie zat, slaagden slechts twee presidenten erin om herkozen te worden. Zo werden onder andere Herbert Hoover, Jimmy Carter en George Bush sr. allemaal weggestemd in tijden van slechte economische vooruitzichten.

Deze VR-bril helpt ic-patiënten hun trauma beter te verwerken door 'gaten in hun herinnering op te vullen'
Met een VR-bril die patiënten in staat stelt te zien wat er op de intensive care gebeurt, kan een eventueel trauma makkelijker worden verwerkt. De bril wordt een belangrijk hulpmiddel op de nieuwe COVID-19-poli van het EMC in Rotterdam. Iedere COVID-19 patiënt die van de ic komt krijgt de VR-bril 10 minuten op om het Post Intensive Care Syndroom (PICS) tegen te gaan. Dit is een nare mix van cognitieve en fysieke klachten bij patiënten op de intensive care. "Het helpt het brein om herinneringen beter te plaatsen en gaten in die herinneringen als het ware op te vullen."

Boerin Doetie loopt de helft van haar inkomsten mis, omdat ze haar kaas niet kwijt kan op de streekmarkt
Door de coronacrisis zijn evenementen tot 1 september verboden. Maandelijkse streekmarkten worden gezien als evenement en gaan dus, in tegenstelling tot weekmarkten, niet door. Een ramp voor geitenboerin Doetie Trinks, die juist daar haar kaas verkoopt. Bekijk deze aflevering van EenVandaag hier terug.


EenVandaag video's


EenVandaag TV-Nieuws