EenVandaag: o.a. klachten bij borstimplantaten gemist? | Gids.tv

EenVandaag: o.a. klachten bij borstimplantaten gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2021-06-10 18:15:00

Uitzending van EenVandaag gemist?

EenVandaag: o.a. klachten bij borstimplantaten Onderwerpen van deze uitzending Manon kwam er via Instagram achter dat borstimplantaten haar klachten veroorzaken, zelf waarschuwt ze nu anderenDoor de documentaire 'Moordtieten' meldden vrouwen met klachten over implantaten zich massaal. Opvallend, want de feiten waren al jaren bekend. Social media gaf de eerste aanzet in de bewustwording. Zo ook bij Manon. Ze waarschuwt nu anderen op TikTok. Anderhalf jaar geleden ging de 23-jarige Manon van den Bos onder het mes voor borstimplantaten, geïnspireerd door de perfecte plaatjes die ze op Instagram zag. "Ik was daar toen best wel vatbaar voor", zegt ze nu. Vier maanden na haar borstvergroting kreeg ze onverklaarbare klachten. Ze was op vakantie in Mexico en dacht dat ze een bacterie had opgelopen. Zijn drugsafvalputten de nieuwe jerrycans? Boswachter vindt grootste drugsput ooit in NederlandDrugscriminelen worden steeds innovatiever. Drugsafval wordt niet meer gedumpt in jerrycans langs de weg, maar bijvoorbeeld in diepe drugsputten in natuurgebieden. Onlangs werd in Brabant de grootste drugsput uit de Nederlandse geschiedenis ontdekt. 26 meter rondom de drugsput is tot op bijna 7 meter diepte een zeer zware verontreiniging van de natuur aangetroffen. De aantasting komt door het chemische drugsafval dat daar, misschien al jaren, door criminelen gedumpt werd. "Er wordt door de politie al behoorlijk wat gedaan tegen deze criminaliteit, maar in verhouding tot de omvang van dit probleem nog niet genoeg", zegt Cyrille Fijnaut, voormalig hoogleraar criminologie en strafrecht. 'Ze komen echt uit de wc-pot naar boven': ongediertebestrijder Richard ziet rattenprobleem in steden uit de hand lopenIn grote steden zijn ze er steeds meer klaar mee: de overlast van ratten. En dat kan heel ver gaan, zegt ongediertebestrijder Richard Piké. "Ze kunnen echt uit de wc-pot naar boven komen." "En dan krijg je dus een koud neusje tegen je billen aan. En dan vlieg je wel omhoog kan ik je verzekeren", grapt ongediertebestrijder Piké.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van EenVandaag gemist? Onderwerpen van deze uitzending

Manon kwam er via Instagram achter dat borstimplantaten haar klachten veroorzaken, zelf waarschuwt ze nu anderen
Door de documentaire 'Moordtieten' meldden vrouwen met klachten over implantaten zich massaal. Opvallend, want de feiten waren al jaren bekend. Social media gaf de eerste aanzet in de bewustwording. Zo ook bij Manon. Ze waarschuwt nu anderen op TikTok. Anderhalf jaar geleden ging de 23-jarige Manon van den Bos onder het mes voor borstimplantaten, geïnspireerd door de perfecte plaatjes die ze op Instagram zag. "Ik was daar toen best wel vatbaar voor", zegt ze nu. Vier maanden na haar borstvergroting kreeg ze onverklaarbare klachten. Ze was op vakantie in Mexico en dacht dat ze een bacterie had opgelopen.

Zijn drugsafvalputten de nieuwe jerrycans? Boswachter vindt grootste drugsput ooit in Nederland
Drugscriminelen worden steeds innovatiever. Drugsafval wordt niet meer gedumpt in jerrycans langs de weg, maar bijvoorbeeld in diepe drugsputten in natuurgebieden. Onlangs werd in Brabant de grootste drugsput uit de Nederlandse geschiedenis ontdekt. 26 meter rondom de drugsput is tot op bijna 7 meter diepte een zeer zware verontreiniging van de natuur aangetroffen. De aantasting komt door het chemische drugsafval dat daar, misschien al jaren, door criminelen gedumpt werd. "Er wordt door de politie al behoorlijk wat gedaan tegen deze criminaliteit, maar in verhouding tot de omvang van dit probleem nog niet genoeg", zegt Cyrille Fijnaut, voormalig hoogleraar criminologie en strafrecht.

'Ze komen echt uit de wc-pot naar boven': ongediertebestrijder Richard ziet rattenprobleem in steden uit de hand lopen
In grote steden zijn ze er steeds meer klaar mee: de overlast van ratten. En dat kan heel ver gaan, zegt ongediertebestrijder Richard Piké. "Ze kunnen echt uit de wc-pot naar boven komen." "En dan krijg je dus een koud neusje tegen je billen aan. En dan vlieg je wel omhoog kan ik je verzekeren", grapt ongediertebestrijder Piké. Bekijk deze aflevering van EenVandaag hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van EenVandaag

EenVandaag video's


EenVandaag TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier