Nieuw: Fever Pitch - The Rise of the Premier League gemist? | Gids.tv

Nieuw: Fever Pitch - The Rise of the Premier League gemist?
Sport

Canvas
2022-05-17 23:02:47
Tip

Uitzending van Fever pitch: the rise of the Premier League gemist? De Engelse Premier League geldt tegenwoordig als de populairste, rijkste en misschien ook wel beste nationale voetbalcompetitie ter wereld. Maar hoe heeft het die status bereikt? Dat wordt onderzocht in de documentaireserie Fever Pitch: The Rise of the Premier League, de komende dinsdagen te zien op Canvas.

Helden
Het Britse voetbal kende aan het begin van de jaren negentig grootse momenten dankzij nationale helden als Paul 'Gazza' Gascoigne, Gary Lineker en Bobby Robson, die de nieuwe generatie voetbalfans in vervoering brachten. Dit viel ook de voorzitters van de grootste clubs, de Big 5 - Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool en Everton - op.

Nieuw leven
Deze voetbalbestuurders speelden al langer met het idee om een nieuwe competitie op te richten, waarmee het Engelse voetbal nieuw leven in moest worden geblazen. Dit was het moment. Op hetzelfde moment besloot mediatycoon Rupert Murdoch 300 miljoen pond te investeren om de televisierechten voor de nieuwe Premier League veilig te stellen.

Bekijk deze aflevering van Fever pitch: the rise of the Premier League hier terug.