Govert naar de grenzen van het heelal gemist? | Gids.tv

Govert naar de grenzen van het heelal gemist?
Govert naar de grenzen van het heelal

NPO 2
dinsdag 14 mei 21:15 uur

Uitzending van Govert naar de Grenzen van het Heelal gemist?

Govert naar de grenzen van het heelal Wetenschappelijke documentairereeks waarin Govert Schilling zich verdiept in de kosmos. Gemiddeld eens in de drie à vier jaar komt er een in Nederland terecht: een meteoriet. De meest recente inslag was in 2017, iets ten noorden van Amsterdam. Meestal blijft zoiets onopgemerkt, maar er zijn ook catastrofale meteorietinslagen geweest met desastreuze gevolgen. Neem die van 66 miljoen jaar geleden in Yucatán (Mexico), die een einde maakte aan de dinosaurussen. Govert zoekt uit hoe bang we moeten zijn voor dit soort kosmische rampen en of we er iets tegen kunnen doen. Vooral de Amerikaanse overheid investeert serieuze bedragen om het rondzwevende kosmische 'puin' in kaart te brengen. Govert ontmoet planetoïden-experts, bezoekt hun telescopen en hoort hoe ze te werk gaan.
Uitzending
Bekijk de uitzending van Govert naar de Grenzen van het Heelal
Nieuw, Tip, Docu

Uitzending van Govert naar de grenzen van het heelal gemist? Vanaf vanavond maakt Govert Schilling in de zesdelige wetenschappelijke documentairereeks Govert naar de grenzen van het heelal een fascinerende reis langs tal van astronomische hoogtepunten sinds die eerste stap op de maan van Neil Armstrong.

Het is dit jaar vijftig jaar na Apollo 11. Op die historische 21 juli 1969 was Govert twaalf jaar oud, en sinds dat magische moment is hij voorgoed verslingerd aan de kosmos.

In dit programma graven de makers in ons verleden, ze zoeken naar de oorsprong van de kosmos, ze jagen op planeten bij andere sterren, ze dromen over onze volgende bestemming in het zonnestelsel en ze leren de kijker hoe aarde en mens integraal deel uitmaken van dat wonderlijke heelal boven ons hoofd.

Bekijk deze aflevering van Govert naar de grenzen van het heelal hier terug.

Tags: amsterdam, overheid, miljoen, nederland, mexico, meteoriet, documentaire, maan, heelal, amerikaanse overheid, apollo, dinosaurussen, graven, aarde, sterren, tv-programma, 1969, hoogtepunten, rampen, govert, schilling, inslag, armstrong, govert schilling, planeten, noorden, werk, reis, bang

Govert naar de Grenzen van het Heelal NIEUWS & VIDEOS


ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »