Heel Holland Bakt Nog een keer: o.a. bitterkoekjes gemist? | Gids.tv

Heel Holland Bakt Nog een keer: o.a. bitterkoekjes gemist?
Culinair, Informatief, Koken/eten

NPO 1
2021-09-26 20:30:00

Uitzending van Heel Holland Bakt Nog een keer gemist?

Heel Holland Bakt Nog een keer: o.a. bitterkoekjes Aflevering 4 van 5 - Brioche, petit-crème bitterkoekjes en een polonaise - MAX In de eerste opdracht maken de bakkers een brioche. Het is erg belangrijk dat het deeg goed rijst, anders is het brood te klein. De technische opdracht bestaat uit het maken van 32 petit-crème bitterkoekjes. Hiervoor worden de mannen op de proef gesteld met niet alledaagse technieken. Natte theedoeken over het deeg en de botercrème precies op tijd onderdompelen in fondant. In de laatste opdracht maken de bakkers een polonaise, maar dan op anderhalve meter afstand. Geen polonaise zoals met carnaval dus, maar een polonaise van merengue. De laatste kans voor een plek in de finale, dus de bakkers zetten hun beste beentje voor!
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Tip

Uitzending van Heel Holland Bakt Nog een keer gemist? In deze aflevering van Heel Holland Bakt Nog een keer maken de overgebleven thuisbakkers een brioche, petit-crème bitterkoekjes en een polonaise.

Klein
In de eerste opdracht maken de bakkers een brioche. Het is erg belangrijk dat het deeg goed rijst, anders is het brood te klein.

Theedoeken
De technische opdracht bestaat uit het maken van 32 petit-crème bitterkoekjes. Hiervoor worden de mannen op de proef gesteld met niet-alledaagse technieken. Natte theedoeken over het deeg en de botercrème precies op tijd onderdompelen in fondant.

Polonaise
In de laatste opdracht maken de bakkers een polonaise, maar dan op anderhalve meter afstand. Geen polonaise zoals met carnaval dus, maar een polonaise van merengue. De laatste kans voor een plek in de finale, dus de bakkers zetten hun beste beentje voor.

Bekijk deze aflevering van Heel Holland Bakt Nog een keer hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Heel Holland Bakt nog een keer

Heel Holland Bakt Nog een keer video's


Heel Holland Bakt Nog een keer TV-Nieuws