Special: Het beste van... Prince gemist? | Gids.tv

Special: Het beste van... Prince gemist?
Muziek, Populaire muziek

NPO 3
2022-07-09 22:09:00
Tip

Uitzending van Het beste van...Prince gemist? De briljante muzikant Prince overleed in 2016 op 57-jarige leeftijd, maar zijn muziek leeft nog altijd voort. In de special Het beste van... Prince halen bekende Nederlanders herinneringen op aan zijn werk en worden de mooiste hits besproken. Aansluitend is vanaf 23.00 uur het concert Prince and the Revolution Live in Syracuse 1985 te zien.

Superster
Prince was niet voor één gat te vangen. Hij brak eind jaren zeventig door met de sexy discohit 'I Wanna Be Your Lover', maar verkende in de jaren die volgden talloze stijlen en genres. Albums als 1999 (1982), Purple Rain (1984) en Sign o' the Times (1987) maakten van hem een superster. In thuisland Amerika alleen al scoorde Prince maar liefst negentien Top 10-hits.

Samengewerkt
Karin Bloemen, Gerard Ekdom, William Rutten en Sanne Wallis de Vries kijken naar de grootste hits van Prince en halen herinneringen op aan deze muziek en artiest. '1999', 'When Doves Cry', 'Purple Rain' en 'Kiss' zijn voorbeelden van nummers die voorbijkomen. Loïs Lane heeft nauw samengewerkt met Prince. Zij vertellen over zijn perfectionisme en delen hun dierbaarste herinneringen aan hun tournee met hem.

Bekijk deze aflevering van Het beste van...Prince hier terug.