Docu: Licht gemist? | Gids.tv

Docu: Licht gemist?
Cultuur & Maatschappij, Documentaire, Kunst/cultuur

NPO 2
2022-08-17 22:10:00
Tip

Uitzending van Het Uur van de Wolf: Licht gemist? Vanavond is op NPO 2 de documentaire Licht te zien. Hierin volgen we de voorbereidingen van de Nationale Opera, het Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Foundation voor de opvoering van het stuk Licht van Karlheinz Stockhausen.

Duitse componist
Stockhausen (1928-2007) was een Duitse componist. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste componisten uit de tweede helft van de twintigste eeuw en Licht behoort tot zijn bekendste werken. Deze operacyclus wordt in 2019 op de planken gebracht door de vier bovengenoemde organisaties, maar dat was een klus van jewelste.

Helikopters
Onder regie van Pierre Audi zien we zo'n vijfhonderd uitvoerenden en vier helikopters. Hoogendijk toont Stockhausens mystieke universum: de toewijding aan zijn werk en de zoektocht naar liefde. Muzikaal en dramaturgisch adviseur Suzanne Stephens en muzikaal leider Kathinka Pasveer speelden een leidende rol in Licht. Voor hen een unieke kans om het werk van hun meester en geliefde eindelijk als cyclus uitgevoerd te zien.

Bekijk deze aflevering van Het Uur van de Wolf: Licht hier terug.