Docu: Hans Zimmer - Hollywood Rebel gemist? | Gids.tv

Docu: Hans Zimmer - Hollywood Rebel gemist?
Documentaire

NPO 2
2023-03-21 22:39:00
Tip

Uitzending van Het Uur van de Wolf: Hans Zimmer - Hollywood Rebel gemist? In de documentaire op de late dinsdagavond staat deze week misschien wel één van de grootste Hollywoodsterren van de laatste jaren centraal: componist en muzikant Hans Zimmer. De Duitser staat centraal in vele muzikale geheugens: hoe staat hij zelf in het leven en wat vind hij nu echte schoonheid?

Vernieuwen
De in 1957 geboren Duitse muzikant schreef de afgelopen jaren muziek voor blockbusters als Pirates of the Caribbean en The Lion King, maar ook voor de natuurdocumentaires van David Attenborough. Hij slaagt er steeds in de filmmuziek te vernieuwen. In Engeland speelt hij in bands, maar in 1988 breekt hij pas echt door in Hollywood, als hij Rain Man van muziek voorziet.

Synth
Zijn muziek voor de film The Lion King in 1994 - waarbij hij natuurlijk geholpen wordt door Elton John en Tim Rice - bezorgt hem de status van superster. Zimmer omarmt de synthesizer: met dat instrument kan hij echte emotie oproepen. Collega's Christopher Nolan, Ron Howard, Steve McQueen en Denis Villeneuve vertellen in de docu hoe hij de sound voor altijd veranderde.

Bekijk deze aflevering van Het Uur van de Wolf: Hans Zimmer - Hollywood Rebel hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het uur van de wolf