Hier zijn de Van Rossems: Gouda gemist? | Gids.tv

Hier zijn de Van Rossems: Gouda gemist?
Hier zijn de Van Rossems

NPO 2
2020-02-11 20:30:00

Uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist?

Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier de hele uitzending Culturele reportagereeks waarin Maarten van Rossem samen met zijn zus Sis en zijn broer Vincent een stad in Nederland of directe omgeving verkent. Seizoen 6 - Aflevering 2 van 6 - Gouda. In Gouda kunnen de Van Rossems niet anders dan zich bezighouden met een actueel probleem: bodemdaling. Hier is goed te zien hoe gebouwen langzaam wegzakken in de slappe bodem. Maarten verklaart dat verschijnsel en Vincent legt uit hoe groot dat probleem is in een oude stad als Gouda, waar de oude gebouwen verschillende soorten fundering hebben. Natuurlijk staan ze ook stil bij de schoonheid van enkele van die oude panden. Zo geeft Sis een toelichting op de Waag en vertelt Vincent het verhaal van het karakteristieke stadhuis.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Hier zijn de Van Rossems
Tip

Uitzending van Hier zijn de Van Rossems gemist? Deze week reizen broers Maarten en Vincent en zus Sis van Rossem in Hier zijn de Van Rossems naar Gouda.

Slappe bodem
Daar houden ze zich bezig met een actueel probleem: bodemdaling. Hier is goed te zien hoe gebouwen langzaam wegzakken in de slappe bodem.

Oude stad
Maarten verklaart dat verschijnsel en Vincent legt uit hoe groot dat probleem is in een oude stad als Gouda, waar de oude gebouwen verschillende soorten fundering hebben.

Stadhuis
De drie staan ook stil bij de schoonheid van enkele van die oude panden. Zo geeft Sis een toelichting op de Waag en vertelt Vincent het verhaal van het karakteristieke stadhuis.

Bekijk deze aflevering van Hier zijn de Van Rossems hier terug.


Hier zijn de Van Rossems video's


Hier zijn de Van Rossems TV-Nieuws