Docu: Hoe God verscheen in Ghana gemist? | Gids.tv

Docu: Hoe God verscheen in Ghana gemist?
Religieus, Informatief

NPO 2
2022-06-30 23:18:00
Tip

Uitzending van Hoe God verscheen in Ghana gemist? Vanavond en volgende week donderdag is het documentaire-tweeluik Hoe God verscheen in Ghana te zien op NPO 2. Hierin gaat presentator Bright O. Richards op zoek naar geloof en bezieling in het Afrikaanse land, waat het knispert en knettert van religie.

Kolonisatie
Aan de kust van Ghana was ooit een Nederlandse handelspost. Tijdens de kolonisatie werd er gehandeld in specerijen, goud en tot slaafgemaakte mensen. De Nederlanders brachten niet alleen de handelsgeest over naar Ghana, maar met hun bekeringsijver ook de God van Nederland. Eind vorige eeuw migreerden Ghanezen naar Nederland en namen hun christelijke geloof mee.

Pensioenvoorziening
De documentaire laat zien welke invloed het kolonialisme heeft gehad in Ghana en nog heeft op gelovige migranten in Nederland. In Ghana is het geloof een pensioenvoorziening, een sociaal vangnet en een plek om te feesten en te rouwen. De voorspelling is dat het Afrikaanse continent in 2025 de meeste christenen telt. Bright O. Richards dompelt zich onder in het Ghana van nu en vraagt zich af wat de sporen zijn van missie en zending. Een ding is zeker: religie is er booming business.

Bekijk deze aflevering van Hoe God verscheen in Ghana hier terug.