Nieuw: Homemade Astronauts gemist? | Gids.tv

Nieuw: Homemade Astronauts gemist?
Documentaire

Discovery
2021-10-08 21:30:00
Tip

Uitzending van Homemade Astronauts gemist? Kun je in een zelfgemaakte raket de ruimte in? De drie waaghalzen uit het programma Homemade Astronauts denken van wel en gaan hun eigen ruimtewedloop aan. Hun avonturen zijn elke vrijdag om 21:30 uur te zien op Discovery.

Grenzen
‘Mad Mike’ Hughes, Cameron Smith en Rocket Man Ky Michaelson zijn helemaal gek van raketten en van het verleggen van grenzen en willen nu de ultieme droom uitvoeren door met hun eigen raket tot grote hoogten te komen.

Stoomraket
Een 62-jarige gepensioneerde aannemer die al gevaarlijke stunts uithaalde in de auto- en motorsport, wil de wereld verbazen door met zijn eigen stoomraket 100 kilometer de lucht in te gaan.

Luchtballon
Een 51-jarige professor antropologie bouwde al zijn eigen ruimtepak waarmee hij aan een grote luchtballon de zogeheten Armstrong Limit wil bereiken, de hoogte waarbij de luchtdruk zo laag is dat het dodelijk wordt.

Doe-het-zelf
En een 80-jarige ex-stuntman liet al zien dat amateurs serieuze raketten kunnen bouwen toen hij in 2004 een onbemande raket hoog de lucht in schoot. Hij denkt het geheime recept in handen te hebben om de eerste succesvolle menselijke missie te doen in een doe-het-zelf-raket.

Bekijk deze aflevering van Homemade Astronauts hier terug.