Docu: Il migliore - Marco Pantani gemist? | Gids.tv

Docu: Il migliore - Marco Pantani gemist?
Sport

Canvas
2022-06-30 21:20:00
Tip

Uitzending van Il migliore: Marco Pantani gemist? Een dag voor de start van de Tour de France zendt Canvas de documentaire Il migliore - Marco Pantani uit. Deze meeslepende en indrukwekkende documentaire schetst een beeld van de legendarische Italiaanse wielrenner Marco Pantani, die tragisch aan zijn einde kwam.

Hotelkamer
In 1998 won Pantani zowel de Giro d'Italia als de Tour de France. Ook wist hij in beide grote rondes acht etappezeges op zijn naam te schrijven. Hij kwam echter vaak in het nieuws vanwege zijn privé-escapades. Hij kampte met depressies en een drugsverslaving en overleed uiteindelijk op 34-jarige leeftijd in een hotelkamer in Rimini.

Geen eerbetoon
Deze documentaire is geen eerbetoon aan een cultfiguur of een onderzoeksrapport dat een licht moet werpen op het tragische verhaal van de man, maar wel een schets van de menselijke, sociale en culturele wereld waarin de kampioen Marco Pantani is opgegroeid. Aan de hand van privémateriaal vertellen zijn familie, coach en vrienden over het leven van de grote wielrenner.

Bekijk deze aflevering van Il migliore: Marco Pantani hier terug.