In de voetsporen van de Wederopbouw: Marshallplan gemist? | Gids.tv

In de voetsporen van de Wederopbouw: Marshallplan gemist?
Educatief, Informatief, Geschiedenis

NPO 2
2021-09-25 20:30:00

Uitzending van In de voetsporen van de Wederopbouw gemist?

In de voetsporen van de Wederopbouw: Marshallplan Seizoen 3 - Aflevering 3 van 6 - Komt er hulp? - MAX Amerika ziet de situatie in Europa met lede ogen aan. Er moet wat gebeuren. De bezetting van Duitsland kost handenvol geld. In Frankrijk, Italië en Griekenland dreigen de communisten aan de macht te komen en de Sovjet-Unie is bezig zijn zone in het bezette Duitsland leeg te halen. Er wordt een plan in Washington voorbereid om Europa er weer bovenop te helpen: het Marshallplan. De voorwaarde voor de hulp: Europa moet een gezamenlijk plan indienen. Ondertussen heeft Nederland twee keer ingegrepen in Nederlands-Indië. Dat zint de VS niet. Er wordt gedreigd dat er geen Marshallhulp komt als Nederland Indië niet laat gaan.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Tip

Uitzending van In de voetsporen van de Wederopbouw gemist? In dit programma kijkt presentator Philip Freriks terug op de periode na de bevrijding van Nederland. Deze week staat het Marshallplan om Europese landen na de Tweede Wereldoorlog te helpen centraal.

Geld
Amerika ziet de situatie in Europa met lede ogen aan. Er moet wat gebeuren. De bezetting van Duitsland kost handenvol geld. In Frankrijk, Italië en Griekenland dreigen de communisten aan de macht te komen en de Sovjet-Unie is bezig zijn zone in het bezette Duitsland leeg te halen.

Bovenop
Er wordt een plan in Washington voorbereid om Europa er weer bovenop te helpen: het Marshallplan. De voorwaarde voor de hulp: Europa moet een gezamenlijk plan indienen.

Indië
Ondertussen heeft Nederland twee keer ingegrepen in Nederlands-Indië. Dat zint de VS niet. Er wordt gedreigd dat er geen Marshallhulp komt als Nederland Indië niet laat gaan.

Bekijk deze aflevering van In de voetsporen van de Wederopbouw hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van In de voetsporen van de wederopbouw

In de voetsporen van de Wederopbouw TV-Nieuws