Nieuw: In Naam van het Volk gemist? | Gids.tv

Nieuw: In Naam van het Volk gemist?
In Naam van het Volk

NPO 2
dinsdag 16 juli 21:15 uur

Uitzending van In Naam van het Volk gemist?

Eerste aflevering In Naam van het Volk gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe documentaireserie In Naam van het Volk reist Erik Dijkstra door de strijdbare geschiedenis van Latijns-Amerika om leiders te portretteren die beloofden hun volk te bevrijden en die daarmee veel mensen wisten te inspireren, maar die vaak ook uitgroeiden tot de nieuwe onderdrukkers. PortrettenDe serie indringende portretten van Hugo Chavez, Fidel Castro, Desi Bouterse, Pablo Escobar, Evo Morales en Evita Perón is vanaf vanavond elke dinsdag om 21:10 uur te zien op NPO 2. PopulismeWe hebben het in Nederland vaak over populisme. Over sterke leiders die beloven dat ze hun volk gaan bevrijden. Maar wat gebeurt er als zo’n bevrijder de macht krijgt en die niet meer uit handen geeft? Er is een continent waar de bevolking al tientallen jaren ervaring heeft met populistische leiders: Latijns-Amerika.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van In Naam van het Volk
Tip

Uitzending van In Naam van het Volk gemist? In de nieuwe documentaireserie In Naam van het Volk reist Erik Dijkstra door de strijdbare geschiedenis van Latijns-Amerika om leiders te portretteren die beloofden hun volk te bevrijden en die daarmee veel mensen wisten te inspireren, maar die vaak ook uitgroeiden tot de nieuwe onderdrukkers.

Portretten
De serie indringende portretten van Hugo Chavez, Fidel Castro, Desi Bouterse, Pablo Escobar, Evo Morales en Evita Perón is vanaf vanavond elke dinsdag om 21:10 uur te zien op NPO 2.

Populisme
We hebben het in Nederland vaak over populisme. Over sterke leiders die beloven dat ze hun volk gaan bevrijden. Maar wat gebeurt er als zo’n bevrijder de macht krijgt en die niet meer uit handen geeft? Er is een continent waar de bevolking al tientallen jaren ervaring heeft met populistische leiders: Latijns-Amerika. Bekijk deze aflevering van In Naam van het Volk hier terug.

Tags: president, amerika, hugo chávez, venezuela, nederland, chavez, documentaire, morales, colombia, castro, geschiedenis, documentaireserie, volk, bevolking, desi bouterse, latijns-amerika, aanhangers, bevrijden, npo, erfenis, kapitalisme, fidel-castro, serie, populisme, portretten, leiders, evo morales, bouterse, puinhoop, desi, dood, erik dijkstra, pablo escobar, escobar, fidel, npo 2, aflevering 1, naam, seizoen

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.