In naam van het volk gemist? | Gids.tv

In naam van het volk gemist?
In naam van het volk

NPO 2
2019-08-13 21:15:00

Uitzending van In naam van het volk gemist?

In naam van het volk Documentairereeks over de enorme aantrekkingskracht van Latijns-Amerikaanse leiders als Hugo Chávez, Fidel Castro en Evita Perón. Seizoen 1 - Aflevering 5 van 6 - Evo Morales - Bolivia. Evo Morales was de eerste president van inheemse komaf in Latijns-Amerika en inmiddels is hij de langstzittende president van het continent. Zijn verkiezing tot president van Bolivia in 2006 was een regelrechte sensatie. Voor het eerst kwam er in Zuid-Amerika iemand aan het roer die beloofde op te komen voor de belangen van de inheemse bevolking. Dertien jaar later is de stemming in Bolivia heel anders, want de 'bevrijder van de armen' wil de macht niet meer uit handen geven. Morales wijzigde de grondwet om president te kunnen blijven en legde de wil van het volk dat hem naar huis stuurde in een referendum naast zich neer. Erik Dijkstra trekt van de hoofdstad La Paz naar de zoutvlaktes van de Salar de Uyuni om te onderzoeken hoe Morales al zo lang politiek weet te overleven.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Uitzending van In naam van het volk gemist? Documentairereeks over de enorme aantrekkingskracht van Latijns-Amerikaanse leiders als Hugo Chávez, Fidel Castro en Evita Perón. Seizoen 1 - Aflevering 5 van 6 - Evo Morales - Bolivia.

Evo Morales was de eerste president van inheemse komaf in Latijns-Amerika en inmiddels is hij de langstzittende president van het continent. Zijn verkiezing tot president van Bolivia in 2006 was een regelrechte sensatie. Voor het eerst kwam er in Zuid-Amerika iemand aan het roer die beloofde op te komen voor de belangen van de inheemse bevolking. Dertien jaar later is de stemming in Bolivia heel anders, want de 'bevrijder van de armen' wil de macht niet meer uit handen geven. Morales wijzigde de grondwet om president te kunnen blijven en legde de wil van het volk dat hem naar huis stuurde in een referendum naast zich neer. Erik Dijkstra trekt van de hoofdstad La Paz naar de zoutvlaktes van de Salar de Uyuni om te onderzoeken hoe Morales al zo lang politiek weet te overleven. Bekijk deze aflevering van In naam van het volk hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van In naam van het volk

In naam van het volk TV-Nieuws