Docu: Inside Saudi Arabia gemist? | Gids.tv

Docu: Inside Saudi Arabia gemist?
Inside Saudi Arabia

Canvas
vrijdag 12 juli 20:30 uur
Tip

Uitzending van Inside Saudi Arabia gemist? Documentaire waarin de Britse reporter Basma Khalifa nagaat hoe het met de vrouwenrechten gesteld is in haar geboorteland Saudi-Arabië.

Journaliste
Basma Khalifa is een Britse journaliste en modestyliste. Haar ouders zijn Soedanees en zij is geboren in Saudi-Arabië. En ook al woont ze al bijna haar hele leven in Groot-Brittannië, toch mist ze iets.

Streng islamitisch
Daarom trekt ze naar haar achtergebleven familie in het streng islamitische land. Met een klein hart, want net voor haar vertrek wordt de Saudische journalist Khashoggi vermoord in z'n eigen consulaat in Turkije, vermoedelijk in opdracht van de Saudi's zelf.

Meer openheid
Basma dompelt zich onder in het Saudische leven en als vrijgevochten westerse vrouw botst ze al snel met de strikte wetten en gebruiken van dat land. Toch beweegt er van alles in Saudi-Arabië. Er zou meer openheid zijn en gelijke rechten voor vrouwen. Die mogen er sinds juni vorig jaar met de auto rijden. Maar wanneer Basma ook vrouwenrechtenactivistes ter sprake brengt, is er van openheid niet veel sprake meer. Bekijk deze aflevering van Inside Saudi Arabia hier terug.

Tags: vrouwen, auto, turkije, vrouw, documentaire, consulaat, journalist, journaliste, vrouwenrechten, islamitisch, opdracht, khalifa, vertrek, islamitische, ouders, familie, rechten

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.