Nieuw: Kinderen in Oorlog gemist? | Gids.tv

Nieuw: Kinderen in Oorlog gemist?
Documentaire

SBS 6
2020-05-17 21:25:00

Uitzending van Kinderen in Oorlog gemist?

Kinderen in Oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending Dit jaar viert Nederland 75 jaar vrede en vrijheid. Dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de wereld heerst er nog steeds oorlog waar ook veel kinderen worden getroffen. In deze 3-delige documentaireserie, opgezet in samenwerking met War Child, delen verschillende bekende Nederlanders, waaronder Sjaak Swart, Jeroen Krabbé, Jan Terlouw en Philip Freriks, openhartig hun verhaal over de Tweede Wereldoorlog en wat voor impact dit op hen als kind heeft gehad. En waar ze in het
Uitzending :
Kinderen in Oorlog: 75 jaar later Kinderen in Oorlog
Tip

Uitzending van Kinderen in Oorlog gemist? In de nieuwe documentaireserie Kinderen in Oorlog vertellen bekende Nederlanders over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en wat voor impact dit op hen als kind heeft gehad.

Impact
Nederland viert dit jaar 75 jaar vrede en vrijheid. Onder anderen Jan Terlouw, Sjaak Swart, Jeroen Krabbé en Hanneke Groenteman waren kind tijdens de Tweede Wereldoorlog en hebben in het dagelijkse leven nog steeds te maken met de impact van toen.

Zwijgen
De geïnterviewden kennen allemaal het zwijgen over de oorlog. Dat deden zij omdat hun ouders of anderen in hun omgeving hen vroegen er met geen woord over te praten. Uit angst, woede, schaamte over wat er was gebeurd. Of om hun kinderen te beschermen tegen de verschrikkingen die zij hadden meegemaakt.

War Child
Oorlogspijn verjaart niet en daarom vinden deze bekende Nederlanders het belangrijk om het zwijgen te doorbreken met hun persoonlijke verhalen. Ze vragen daarmee ook nadrukkelijk aandacht en steun voor kinderen die nu in oorlogssituaties opgroeien en worden geholpen door War Child, dat bijdroeg aan de totstandkoming van de docuserie. Bekijk deze aflevering van Kinderen in Oorlog hier terug.