Slot: Kinderen in Oorlog gemist? | Gids.tv

Slot: Kinderen in Oorlog gemist?
Informatief, Serie

SBS 6
2020-05-31 21:25:00

Uitzending van Kinderen in Oorlog gemist?

Kinderen in Oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze laatste aflevering staat in het teken van de impact van oorlogservaringen op de rest van de levens van deze bekende Nederlanders. Na de bevrijding en, voor sommige de hereniging met familie leden, begint een lange pijnlijke periode van de gevolgen van de oorlog. Tv-presentator Philip Freriks verliest zijn broer in Groningen tijdens de bevrijding door een verdwaalde kogel. Terwijl voormalig minister en burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn na de oorlog elektroshock therapie ter genezing
Uitzending :
Kinderen in Oorlog: 75 jaar later Kinderen in Oorlog
Tip, Serie

Uitzending van Kinderen in Oorlog gemist? In de derde en laatste aflevering van Kinderen in Oorlog vertellen de BN'ers die hun ervaringen in dit programma delen over de impact van oorlogservaringen op de rest van hun levens.

Bekijk de vorige aflevering van Kinderen in Oorlog.

Verdwaalde kogel
Na de bevrijding en, voor sommige de hereniging met familie leden, begint een lange pijnlijke periode van de gevolgen van de oorlog. Tv-presentator Philip Freriks verliest zijn broer in Groningen tijdens de bevrijding door een verdwaalde kogel.

__Elektroshocktherapie __
Terwijl voormalig minister en burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn na de oorlog elektroshocktherapie ter genezing van zijn oorlogstrauma's. Acteur en regisseur Jeroen Krabbe maakt schilderijen van de moord op zijn grootvader Abraham Reiss in Sobibor.

Indonesië
Adriaan van Dis gaat het van zich af schrijven. Tijdens een reis in Indonesië bezoekt de schrijver de Doden-Spoorweg in Sumatra waar zijn vader als dwangarbeider moest werken. Voor journaliste Hanneke Groenteman betekent de hereniging met de ouders als het begin van haar eenzaamheid.

Bekijk deze aflevering van Kinderen in Oorlog hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Kinderen in oorlog

Kinderen in Oorlog video's


Kinderen in Oorlog TV-Nieuws