Docu: Leve de organen gemist? | Gids.tv

Docu: Leve de organen gemist?
Leve de organen

NPO 2
maandag 21 oktober 20:55 uur

Uitzending van Leve de organen gemist?

Leve de organen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Frans Bromet duikt in de documentaire 'Leve de organen' in de wereld van orgaandonatie en de ethische dilemma's die erbij komen kijken. Wat betekent het eigenlijk als je je als orgaandonor opgeeft? Nieuwe wetIn Nederland is op dit moment niemand na overlijden orgaandonor tenzij je hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. Met de komst van de nieuwe Wet op de Orgaandonatie in 2020 wordt dit principe omgedraaid. Straks zal iedereen na overlijden potentieel orgaandonor zijn tenzij je expliciet aangeeft dat je dit niet wil. Haken en ogenDat lijkt mooi maar er zitten haken en ogen aan het nieuwe systeem. Zijn we als samenleving op de hoogte van de vergaande gevolgen die de nieuwe wet heeft op orgaandonoren en hun nabestaanden? HersendoodIn Leve de organen verdiept Frans Bromet zich in de nieuwe orgaanwet en de keuze waarvoor wij als Nederlanders staan wanneer deze straks in werking treedt. Hiervoor spreekt hij onder anderen met twee mensen die eigenlijk hersendood waren (dan treedt het 'hersendoodprotocol' in werking) maar er toch levend weer uitkwamen. Zondag met Lubach: Over de nieuwe donorwet Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Leve de organen
Tip

Uitzending van Leve de organen gemist? Frans Bromet duikt in de documentaire 'Leve de organen' in de wereld van orgaandonatie en de ethische dilemma's die erbij komen kijken. Wat betekent het eigenlijk als je je als orgaandonor opgeeft?

Nieuwe wet
In Nederland is op dit moment niemand na overlijden orgaandonor tenzij je hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. Met de komst van de nieuwe Wet op de Orgaandonatie in 2020 wordt dit principe omgedraaid. Straks zal iedereen na overlijden potentieel orgaandonor zijn tenzij je expliciet aangeeft dat je dit niet wil.

Haken en ogen
Dat lijkt mooi maar er zitten haken en ogen aan het nieuwe systeem. Zijn we als samenleving op de hoogte van de vergaande gevolgen die de nieuwe wet heeft op orgaandonoren en hun nabestaanden?

Hersendood
In Leve de organen verdiept Frans Bromet zich in de nieuwe orgaanwet en de keuze waarvoor wij als Nederlanders staan wanneer deze straks in werking treedt. Hiervoor spreekt hij onder anderen met twee mensen die eigenlijk hersendood waren (dan treedt het 'hersendoodprotocol' in werking) maar er toch levend weer uitkwamen.

Bekijk deze aflevering van Leve de organen hier terug.

Tags: nederland, organen, documentaire, orgaandonatie, overlijden, orgaandonor, hersendood, toestemming, samenleving, levend, wereld, frans bromet, haken, wet, 2020, kijken

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV