Docu: Loch Ness Monster - New Evidence gemist? | Gids.tv

Docu: Loch Ness Monster - New Evidence gemist?
Loch Ness Monster: New Evidence

Discovery
zondag 24 november 22:00 uur
Tip

Uitzending van Loch Ness Monster: New Evidence gemist? Bestaat het monster van Loch Ness nu wel of niet? Met nieuwe technieken wil de Nieuw-Zeelandse wetenschapper Neil Gemmel nieuwe bewijzen vinden voor de mogelijke aanwezigheid van een zeemonster en vooral achterhalen wat het zou kunnen zijn.

Zeemonster
Al meer dan 1000 jaar worden er meldingen gemaakt van een mysterieus zeemonster dat zich zou ophouden in het grote Schotse meer. Is het een prehistorisch reptiel uit de tijd van dinosaurussen dat nog altijd rondwaart – zoals door sommigen wordt beweerd? Of een levensgroot exemplaar van een vis zoals wellicht een steur, een paling of een meerval?

DNA
Uit het water haalt Gemmel met zijn team van lokale onderzoekers omgevings-DNA waaruit hij kan opmaken welke dieren er leven. Hij doet dat op verschillende dieptes zodat hij een breed beeld krijgt van de onderwaterwereld van het diepe en donkere meer. Weet hij het monster op deze nieuwe manier op te sporen?

Bekijk deze aflevering van Loch Ness Monster: New Evidence hier terug.

Tags: dieren, onderzoek, dna, meldingen, technologie, onderzoekers, dinosaurussen, mysterie, zeemonster, prehistorisch, paling, meerval, loch, monster, ness, evidence, opmaken, reptiel, water, vis, team, loch ness, wetenschapper

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV