Nieuw: Louis Theroux - shooting Joe Exotic gemist? | Gids.tv

Nieuw: Louis Theroux - shooting Joe Exotic gemist?
Mens & Welzijn

Canvas
2021-07-23 20:22:51
Tip

Uitzending van Louis Theroux: shooting Joe Exotic gemist? Tien jaar na zijn eerste ontmoeting met Tiger King Joe Exotic, bezoekt Louis hem opnieuw om te onderzoeken hoe het zo ver kon komen dat een dierenverzorger een veroordeelde misdadiger werd. De tweedelige documentaire is deze en volgende week vrijdag om 20:25 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Schuldig
Joe zit in een federale gevangenis, nadat hij schuldig is bevonden aan een huurmoordcomplot en omdat er meerdere aanklachten zijn van dierenmishandeling.

Mediafenomeen
Intussen is Joe dankzij een Netflix-serie over hem een mediafenomeen geworden en er is een goed gefinancierd campagneteam dat voor hem een presidentieel pardon probeert te krijgen.

Fabel
Louis duikt diep in Joe's familiegeschiedenis en ontmoet ook oude vrienden om uit te zoeken hoe het zover kwam dat Joe werd veroordeeld. De mengeling van misdaad, mediaspektakel en dierenrechtencampagne resulteert uiteindelijk in een 21e-eeuwse fabel over een cowboy/cultleider wiens kwetsbaarheid een bron van macht werd.

Bekijk deze aflevering van Louis Theroux: shooting Joe Exotic hier terug.

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier