M: Twan Huys, Neelie Kroes en meer gemist? | Gids.tv

M: Twan Huys, Neelie Kroes en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2020-11-09 19:00:00

Uitzending van M gemist?

M: Twan Huys, Neelie Kroes en meer Onderwerpen van deze uitzending Twan Huys voor de láátste keer vanuit AmerikaTwan Huys heeft ons tijdens de Amerikaanse verkiezingen bijna dagelijks voorzien van de laatste nieuwtjes. Dit keer staat Twan niet in New York maar spreken we hem vanuit Washington DC! Hoe is de sfeer daar? En wat kunnen we nog van Trump verwachten de komende maanden? Twan praat ons straks bij! Hét overwinningsnummer: 'America The Beautiful'De nieuwe president Biden en vicepresident Harris hadden dit weekend genoeg te vieren. Hun overwinningsnummer: 'America The Beautiful' is een mooie weerspiegeling van hoe zij het verdeelde Amerika zien. Een grote missie voor de twee: een verdeeld land herenigen. Straks onze huisband Her Majesty met zanger Ivan Peroti aan het front! Kamala Harris schrijft geschiedenisKamala Harris is zwart, van Indiaas-Amerikaanse afkomst én een vrouw. Stuk voor stuk identiteiten die nog nooit eerder de functie van vice-president hebben bekleed. Met haar benoeming wist Harris veel mensen over de wereld te raken en te inspireren. Hoe belangrijk is zo’n rolmodel op deze positie? En wat betekent het voor de politiek en beleid als er meer vrouwen op zulke posities zitten? We bespreken deze historische benoeming en de betekenis daarvan met advocaat Natacha Harlequin, Neelie Kroes, Lilianne Ploumen en Freek de Jonge. Wat kunnen we van de nieuwe Amerikaanse president verwachten?Na vijf spannende dagen stemmen tellen werd het dit weekend duidelijk: Joe Biden wordt de 46e president van de Verenigde Staten. Een historische overwinning want daarmee is ook Kamala Harris als vicepresident verkozen. De allereerste vrouw én allereerste Amerikaan van kleur op die positie. Donald Trump kan zijn verlies maar slecht hebben en weigert deze te accepteren. Gaat dit nog gebeuren? En wat voor president gaat Biden zijn? Kan hij het verdeelde Amerika weer saamhorig maken? Dit en meer bespreken we straks met Andrew Makkinga, oud-ambassadeur in Washington Renee Jones-Bos, Bas Heijne en Max Westerman.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van M gemist?

Onderwerpen van deze uitzending

Twan Huys voor de láátste keer vanuit Amerika
Twan Huys heeft ons tijdens de Amerikaanse verkiezingen bijna dagelijks voorzien van de laatste nieuwtjes. Dit keer staat Twan niet in New York maar spreken we hem vanuit Washington DC! Hoe is de sfeer daar? En wat kunnen we nog van Trump verwachten de komende maanden? Twan praat ons straks bij!

Hét overwinningsnummer: 'America The Beautiful'
De nieuwe president Biden en vicepresident Harris hadden dit weekend genoeg te vieren. Hun overwinningsnummer: 'America The Beautiful' is een mooie weerspiegeling van hoe zij het verdeelde Amerika zien. Een grote missie voor de twee: een verdeeld land herenigen. Straks onze huisband Her Majesty met zanger Ivan Peroti aan het front!

Kamala Harris schrijft geschiedenis
Kamala Harris is zwart, van Indiaas-Amerikaanse afkomst én een vrouw. Stuk voor stuk identiteiten die nog nooit eerder de functie van vice-president hebben bekleed. Met haar benoeming wist Harris veel mensen over de wereld te raken en te inspireren. Hoe belangrijk is zo’n rolmodel op deze positie? En wat betekent het voor de politiek en beleid als er meer vrouwen op zulke posities zitten? We bespreken deze historische benoeming en de betekenis daarvan met advocaat Natacha Harlequin, Neelie Kroes, Lilianne Ploumen en Freek de Jonge.

Wat kunnen we van de nieuwe Amerikaanse president verwachten?
Na vijf spannende dagen stemmen tellen werd het dit weekend duidelijk: Joe Biden wordt de 46e president van de Verenigde Staten. Een historische overwinning want daarmee is ook Kamala Harris als vicepresident verkozen. De allereerste vrouw én allereerste Amerikaan van kleur op die positie. Donald Trump kan zijn verlies maar slecht hebben en weigert deze te accepteren. Gaat dit nog gebeuren? En wat voor president gaat Biden zijn? Kan hij het verdeelde Amerika weer saamhorig maken? Dit en meer bespreken we straks met Andrew Makkinga, oud-ambassadeur in Washington Renee Jones-Bos, Bas Heijne en Max Westerman. Bekijk deze aflevering van M hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van M

M video's


M TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier