M: Tom-Jan Meeus, Don Ceder en meer gemist? | Gids.tv

M: Tom-Jan Meeus, Don Ceder en meer gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 1
2021-01-19 19:00:00

Uitzending van M gemist?

M: Tom-Jan Meeus, Don Ceder en meer Onderwerpen deze uitzending Afgetreden kabinet flink onder vuur in heftig toeslagendebatHet vernietigende rapport over de toeslagenaffaire 'Ongekend Onrecht' zorgde voor het aftreden van Rutte III. Vandaag debatteert de Kamer over het falen bij de Belastingdienst en van het kabinet. We bespreken het straks met politiek columnist van NRC Tom-Jan Meeus, advocaat Don Ceder en gedupeerde Samantha-Kaye Morris. Jeugdherinneringen aan een 'liefdesoorlog' met Frénk van der LindenVijftig jaar geleden gingen zijn ouders met veel strijd uit elkaar; het begin van een liefdesoorlog tussen moeder Erica en vader Jan. Journalist Frénk van der Linden schreef - na hun dood - brieven aan zijn beide ouders. Daaruit ontstond het boek En altijd maar verlangen. Is de verwerking van de scheiding na vijftig jaar voltooid? We vragen het Frénk straks bij M. Wie zijn de Nederlandse heldinnen van Amber, Abdelkader en Anna?Sterke ridders, geniale wetenschappers en dappere koningen; de helden in kinderboeken zijn bijna altijd een man. Daar moet volgens de bedenkers van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' verandering in komen. Honderd verhalen over vrouwelijke rolmodellen werden gebundeld en het boek is vol lof ontvangen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van M gemist?

Onderwerpen deze uitzending

Afgetreden kabinet flink onder vuur in heftig toeslagendebat
Het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire 'Ongekend Onrecht' zorgde voor het aftreden van Rutte III. Vandaag debatteert de Kamer over het falen bij de Belastingdienst en van het kabinet. We bespreken het straks met politiek columnist van NRC Tom-Jan Meeus, advocaat Don Ceder en gedupeerde Samantha-Kaye Morris.

Jeugdherinneringen aan een 'liefdesoorlog' met Frénk van der Linden
Vijftig jaar geleden gingen zijn ouders met veel strijd uit elkaar; het begin van een liefdesoorlog tussen moeder Erica en vader Jan. Journalist Frénk van der Linden schreef - na hun dood - brieven aan zijn beide ouders. Daaruit ontstond het boek En altijd maar verlangen. Is de verwerking van de scheiding na vijftig jaar voltooid? We vragen het Frénk straks bij M.

Wie zijn de Nederlandse heldinnen van Amber, Abdelkader en Anna?
Sterke ridders, geniale wetenschappers en dappere koningen; de helden in kinderboeken zijn bijna altijd een man. Daar moet volgens de bedenkers van 'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' verandering in komen. Honderd verhalen over vrouwelijke rolmodellen werden gebundeld en het boek is vol lof ontvangen. Bekijk deze aflevering van M hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van M

M video's


M TV-Nieuws

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier