M: Sylvana Simons, Barbara Baarsma over Kabinet Rutte IV gemist? | Gids.tv

M: Sylvana Simons, Barbara Baarsma over Kabinet Rutte IV gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief, interviewprogramma/hosted show

NPO 1
2022-01-07 19:04:00
Actueel

Uitzending van M gemist? Margriet van der Linden ontvangt in haar talkshow M allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond de gasten zijn bij M.

  • Na de langste formatie ooit staat kabinet Rutte IV maandag op het bordes. De plannen en ploeg zijn bekend, maar de uitdagingen zijn groot. Gaat het kabinet Rutte IV lukken de problemen op te lossen rond woningbouw, armoedebestrijding en het vertrouwen in de politiek te herstellen? We bespreken het met Bij1-partijleider Sylvana Simons, econoom Barbara Baarsma en wethouder armoedebestrijding in Rotterdam Michiel Grauss.

  • Het Metropole Orkest werd na de Tweede Wereldoorlog in 1945 opgericht om een beschadigde bevolking plezier te brengen, en nog altijd vervult het die functie. Nu komt het gezelschap met een speciaal Nieuwjaarsconcert: 'Kick-start your 2022', samen met meerdere jonge gastartiesten. Zoals dé sensatie van dit moment: MEAU. Ze komt vertellen over haar doorbraak door haar zelfgeschreven nummer in te sturen naar de radio. Samen met de directeur van het Metropole Orkest, Jan Geert Vierkant, is de zangeres te gast en vertellen ze over de spetterende show. Ook geven ze samen een optreden van MEAU haar grote hit: 'Dat heb jij gedaan'.

  • De in Angola geboren Mauro werd ruim tien jaar geleden het middelpunt van de aandacht toen hij dreigde uitgezet te worden. Op 9-jarige leeftijd werd hij op het vliegtuig gezet en belandde via Portugal in Nederland bij een pleeggezin in Oostrum. Na een lange asielprocedure kreeg hij in 2011 te horen dat hij terug naar Angola moest. Inmiddels was Nederland Mauro zijn thuis geworden en er ontstond nationale ophef.
    Tijdens een uitzending van Pauw & Witteman schoof toenmalig CDA-staatssecretaris Henk Bleker hem een briefje toe, beter bekend als 'het briefje van Bleker'. Uiteindelijk kreeg Mauro dankzij het kinderpardon in 2013 toch een verblijfsvergunning. Hoe gaat het nu met hem en hoe kijkt hij terug op deze periode? Mauro schuift aan.

Bekijk deze aflevering van M hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van M

M video's

M TV-Nieuws