M: tafelgasten hebben het over de onrust in Oekraïne gemist? | Gids.tv

M: tafelgasten hebben het over de onrust in Oekraïne gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief, interviewprogramma/hosted show

NPO 1
2022-02-22 19:04:00
Actueel

Uitzending van M gemist? Margriet van der Linden ontvangt allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond (22 februari) de gasten zijn bij M.

  • Rusland erkent de opstandige regio’s in Oost-Oekraïne als onafhankelijke republieken. Er heerst grote onrust in Oekraïne, nu Poetin meteen een Russische ‘vredesmissie’ naar die republieken stuurt. Hoe gaat het nu verder? Er dreigen sancties, wat zijn de gevolgen voor inwoners van het land en wat merken wij ervan? Aan tafel militair historicus Christ Klep, D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendrecht, oud-militair en inwoner van Kiev Bob Wouda en de Nederlands-Oekraïense schrijfster Lisa Weeda.

  • Voor het eerst toont deze Amerikaanse kunstenaar, Kara Walker, haar privécollectie van de afgelopen dertig jaar. Bestaande uit ruim 650 tekeningen, schetsen, collages en knipsels. Met heftige beelden vertelt Walker over de geschiedenis van zwarte mensen in Amerika. De tentoonstelling is te zien in museum De Pont in Tilburg. Kunsthistoricus en cultuurjournalist van de Volkskrant Wieteke van Zeil bezocht de tentoonstelling en legt uit waarom ze nog dagenlang onder de indruk was.

  • Zeg je Kate Bush, dan zeg je natuurlijk Wuthering Heights - het debuut waarmee de zangeres uit het Verenigd Koninkrijk de wereld veroverde. Ook Anneke van Giersbergen raakte op jonge leeftijd diep onder de indruk van Bush. In M brengt ze een ode aan de zangeres die een bepalende rol in haar leven speelt.

Bekijk deze aflevering van M hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van M

M video's

M TV-Nieuws