M: stand van zaken rond Oekraïne en Rusland gemist? | Gids.tv

M: stand van zaken rond Oekraïne en Rusland gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief, interviewprogramma/hosted show

NPO 1
2022-02-28 19:04:00
Actueel

Uitzending van M gemist? Margriet van der Linden ontvangt in haar talkshow M allerlei gasten aan haar tafel die praten over de meest uiteenlopende actuele onderwerpen. Hieronder lees je wie vanavond de gasten zijn bij M.

  • Vijf dagen geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Poetin vertelde zijn kernwapens op scherp te hebben, klein lichtpuntje zijn de onderhandelingen die gaande zijn tussen Rusland en Oekraïne aan de grens met Wit-Rusland. In Nederland debatteerde de Tweede Kamer over de ontwikkelingen in Oekraïne. Aan tafel: Arend Jan Boekestijn, Christ Klep, Marieke de Hoon en Franka Hummels.

  • Honderdduizenden Oekraïners zijn op de vlucht. En hoewel Poetin angst en verderf zaait, ontstaat er ook saamhorigheid in zowel de Europese Unie als Oekraïne. Europa ontvangt Oekraïense vluchtelingen met open armen. En waar het tot voor kort erg verdeeld was in Oekraïne, ontstaat ook daar - ondanks de oorlog - saamhorigheid. Aan tafel: geschiedschrijver Geert Mak.

  • De oorlog in Oekraïne duurt voort. Er is na de Russische inval vijf dagen geleden, een bloedige oorlog ontstaan. De solidariteit met de Oekraïense bevolking is groot. In meerdere steden wordt er gedemonstreerd, ook Ivan Derevianko, Tetyana Stepanova en de vriendinnen Vera Ande en Olha Shkaravka waren aanwezig bij de demonstratie op de Dam.

  • Het is chaos aan de grens tussen Oekraïne en Polen: honderdduizenden Oekraïners zijn op de vlucht. Nieuwsuur-correspondent Saskia Dekkers trof de Nederlandse Maurits en zijn Oekraïense vriendin, Angelina, aan de grens. Inmiddels zijn ze in Hongarije en spreken wij ze via een online verbinding.

  • Componist Valentin Silvestrov uit Kiev schreef 'Prayer for Ukraine' tijdens de Oekraïense opstand in 2014. Vandaag de dag is dit lied helaas nog steeds actueel. Het Nederlands Kamerkoor brengt het ten gehore in de studio van M, een muzikaal gebed voor Oekraïne.

Bekijk deze aflevering van M hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van M

M video's

M TV-Nieuws