Docu: Maartje en Kine buigen niet gemist? | Gids.tv

Docu: Maartje en Kine buigen niet gemist?
Documentaire, Kunst/cultuur

NPO 3
2021-05-01 22:55:00
Tip

Uitzending van Maartje en Kine buigen niet gemist? Maartje en Kine hebben een geheel eigen manier gevonden om de coronacrisis te lijf te gaan. Het muzikale cabaretduo stapt in hun busje, rijdt naar een blokhut in Noorwegen en schrijft een compleet nieuw theaterprogramma. Deze documentaire volgt het duo op hun roadtrip.

Wanhopig
Als na de uitbraak van de coronapandemie alle voorstellingen van Maartje en Kine worden geannuleerd, dreigt een crisis. Geen optredens en en relaties die op de klippen dreigen te lopen. En dit alles in een wereld die wanhopig een uitweg zoekt in een mondiale crisis.

Rust
Maartje en Kine besluiten juist in de oorverdovende stilte nieuw materiaal te schrijven. Niet thuis, maar in Kines thuisland Noorwegen. Ze gaan terug naar de rust en wijsheid van haar jeugd, weg van het chagrijn, het jagen en het opgesloten zitten.

Verbond
Onderdeel van hun "krankzinnige" plan is hun verbond: ze sluiten zich samen op in het Hoge Noorden - met hun tourbus en 21 muziekinstrumenten - om de thema’s aan te gaan die ze tot dan toe het liefst vermeden. Het wordt een roadtrip vol muziek, autopech, coronatesten, relatiecrises en wekenlange quarantaine.

Bekijk deze aflevering van Maartje en Kine buigen niet hier terug.

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier