Terug: Medialogica gemist? | Gids.tv

Terug: Medialogica gemist?
Medialogica

NPO 2
zondag 17 november 21:15 uur

Uitzending van Medialogica gemist?

Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Medialogica, waarin de makers onderzoeken hoe publieke opinie tot stand komt en wat deze voor effect heeft op de samenleving. De komende vier zondagen om 21:15 uur op NPO 2. ExecutiesDe eerste aflevering gaat over een aanval uit op het Indonesische dorpje Rawagede door Nederlandse militairen in 1947. Zeker honderd mannen worden zonder vorm van proces geëxecuteerd. Diepe laVolgens Indonesische bronnen komen in totaal meer dan vierhonderd mensen om bij de actie. Een onderzoek van de Verenigde Naties veroordeelt Nederland, maar Den Haag stopt het rapport in een diepe la. De verantwoordelijke militairen worden nooit vervolgd. OnderzoekNu, ruim zeventig jaar later, onderzoeken historici op verzoek van de Nederlandse regering het geweld dat in de jaren veertig in Indonesië plaatsvond. Waarom moest dit zo lang duren? Wat is het beeld dat de regering door de jaren heen rondom de executies heeft gecreëerd? JournalistenWelke lezing stelden journalisten, activisten en wetenschappers daar tegenover? En wat is de houding van de Indonesische regering als het om het huidige onderzoek gaat? Nabeschouwing Expeditie Robinson: Fien Vermeulen afgemaakt op social media Bekijk deze video » Relatie André Hazes en Bridget Maasland levert mediastorm op: "Vervelende situatie" Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Medialogica
Tip

Uitzending van Medialogica gemist? Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Medialogica, waarin de makers onderzoeken hoe publieke opinie tot stand komt en wat deze voor effect heeft op de samenleving. De komende vier zondagen om 21:15 uur op NPO 2.

Executies
De eerste aflevering gaat over een aanval uit op het Indonesische dorpje Rawagede door Nederlandse militairen in 1947. Zeker honderd mannen worden zonder vorm van proces geëxecuteerd.

Diepe la
Volgens Indonesische bronnen komen in totaal meer dan vierhonderd mensen om bij de actie. Een onderzoek van de Verenigde Naties veroordeelt Nederland, maar Den Haag stopt het rapport in een diepe la. De verantwoordelijke militairen worden nooit vervolgd.

Onderzoek
Nu, ruim zeventig jaar later, onderzoeken historici op verzoek van de Nederlandse regering het geweld dat in de jaren veertig in Indonesië plaatsvond. Waarom moest dit zo lang duren? Wat is het beeld dat de regering door de jaren heen rondom de executies heeft gecreëerd?

Journalisten
Welke lezing stelden journalisten, activisten en wetenschappers daar tegenover? En wat is de houding van de Indonesische regering als het om het huidige onderzoek gaat?

Bekijk deze aflevering van Medialogica hier terug.

Tags: actie, verenigde naties, executies, rapport, onderzoek, nederland, den haag, militairen, media, regering, documentaire, massamoord, activisten, npo, honderd, naties, samenleving, eerste aflevering, lezing, nederlandse militairen, Geweld, aanval, proces, start, aflevering 5, mannen, npo 2, opinie, nieuw seizoen, seizoen

Medialogica NIEUWS & VIDEOS