Nieuw: Na ons de zondvloed gemist? | Gids.tv

Nieuw: Na ons de zondvloed gemist?
Na ons de zondvloed

NPO 2
zondag 20 oktober 20:15 uur

Uitzending van Na ons de zondvloed gemist?

Na ons de zondvloed gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze vierdelige documentaireserie bezoekt gerenommeerd fotojournalist Kadir van Lohuizen laaggelegen gebieden waar het wassende water een urgent probleem is. Vanaf vanavond elke zondag om 20:15 uur op NPO 2. Dagelijkse realiteitIn steden en streken van Bangladesh tot New York, van de Marshalleilanden tot Miami en van Jakarta tot Terschelling is de stijgende zeespiegel een dagelijkse realiteit. Kadir ontmoet mensen die soms het lot in eigen handen nemen vanwege een overheid die het laat afweten. VragenHeeft Nederland over een eeuw nog wel dezelfde kustlijn als nu? Wat gebeurt er met de bevolking als een land zoals Kiribati volledig dreigt te verdwijnen? Hoe lossen ze het in Miami op, nu met hoogtij het zilte zeewater al door de straten stroomt? En hoe gaan we de komende decennia om met de miljoenen klimaatvluchtelingen? Rutger Bregman over klimaatblokkade: 'Ze hebben helemaal gelijk' Bekijk deze video » Zondag met Lubach gemist? Protesteren door wegblokkades Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Na ons de zondvloed
Tip

Uitzending van Na ons de zondvloed gemist? In deze vierdelige documentaireserie bezoekt gerenommeerd fotojournalist Kadir van Lohuizen laaggelegen gebieden waar het wassende water een urgent probleem is. Vanaf vanavond elke zondag om 20:15 uur op NPO 2.

Dagelijkse realiteit
In steden en streken van Bangladesh tot New York, van de Marshalleilanden tot Miami en van Jakarta tot Terschelling is de stijgende zeespiegel een dagelijkse realiteit. Kadir ontmoet mensen die soms het lot in eigen handen nemen vanwege een overheid die het laat afweten.

Vragen
Heeft Nederland over een eeuw nog wel dezelfde kustlijn als nu? Wat gebeurt er met de bevolking als een land zoals Kiribati volledig dreigt te verdwijnen? Hoe lossen ze het in Miami op, nu met hoogtij het zilte zeewater al door de straten stroomt? En hoe gaan we de komende decennia om met de miljoenen klimaatvluchtelingen?

Bekijk deze aflevering van Na ons de zondvloed hier terug.

Tags: overheid, nederland, bangladesh, new york, documentaire, klimaat, verdwijnen, documentaireserie, steden, bevolking, terschelling, miami, jakarta, npo, beschermen, kustlijn, zondag, zeewater, eeuw, vissers, aanleg, water, kadir van lohuizen, klimaatvluchtelingen, npo 2, probleem, zeespiegel, aflevering 1, seizoen

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV