Slot: Na ons de zondvloed gemist? | Gids.tv

Slot: Na ons de zondvloed gemist?
Na ons de zondvloed

NPO 2
2019-11-10 20:15:00

Uitzending van Na ons de zondvloed gemist?

Laatste aflevering van Na ons de zondvloed gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentairereeks over laaggelegen gebieden waar het wassende water een urgent probleem is. Seizoen 1 - Aflevering 4 van 4 . De reis voert naar de eilandenrijkjes in de Grote Oceaan. Door de stijgende zeespiegel worden laaggelegen landen als de Marshalleilanden in hun voortbestaan bedreigd. Streepjes land zijn het, in een onmetelijke zee. Grote delen van de Marshalleilanden zouden al tegen einde van deze eeuw onbewoonbaar kunnen worden. Onder druk van die dreigende toekomst houdt de regering er rekening mee dat de bevolking mogelijk geƫvacueerd moet worden. De toenmalige regering van Kiribati heeft een paar jaar geleden zelfs grond aangekocht op het hogergelegen Fiji als mogelijk toevluchtsoord.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Na ons de zondvloed
Tip

Uitzending van Na ons de zondvloed gemist? Deze laatste aflevering van Na ons de zondvloed, over laaggelegen gebieden waar het wassende water een urgent probleem is, de eilandenrijkjes in de Grote Oceaan.

Onbewoonbaar
Door de stijgende zeespiegel worden laaggelegen landen als de Marshalleilanden in hun voortbestaan bedreigd. Streepjes land zijn het, in een onmetelijke zee. Grote delen van de Marshalleilanden zouden al tegen einde van deze eeuw onbewoonbaar kunnen worden.

Evacuatie
Onder druk van die dreigende toekomst houdt de regering er rekening mee dat de bevolking mogelijk geƫvacueerd moet worden. De toenmalige regering van Kiribati heeft een paar jaar geleden zelfs grond aangekocht op het hogergelegen Fiji als mogelijk toevluchtsoord.

Bekijk deze aflevering van Na ons de zondvloed hier terug.


Na ons de zondvloed TV-Nieuws