Nederland op film: Sinterklaas gemist? | Gids.tv

Nederland op film: Sinterklaas gemist?
Nederland op film

NPO 2
zaterdag 16 november 21:15 uur

Uitzending van Nederland op Film gemist?

Nederland op film over Sinterklaas gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is de sinterklaasaflevering uit de documentaireserie Nederland op film opnieuw te zien. AmateurfilmersAan de hand van de video's die Nederlandse amateurfilmers maakten tijdens de sinterklaasviering thuis en tijdens de intocht van de Sint en zijn Pieten, wordt het verhaal van de viering van het feest in Nederland verteld. TraditieVoor veel Nederlanders is het sinterklaasfeest de meest geliefde traditie en dat is terug te zien aan de vele uren ingezonden amateurfilms. Het huiselijke geluk spat af van de super 8-films en de 16mm-films. PakjesavondOndertussen veranderde er veel in de loop der tijd: de rollen die Sint en Piet vervullen, de uitbundigheid van het feest, de manier waarop het feest wordt gevierd en hoe pakjesavond de standaard werd. Alle aspecten komen voorbij in de beelden die de amateurfilmers van Nederland maakten. Niemand minder dan Youp van 't Hek te gast in het eerste Sinterklaasjournaal Bekijk deze video » Was Zwarte Piet een slaaf of een knecht? Bekijk de geschiedenis. Bekijk deze video » Bekijk compilatie LuckyTV met leukste Sinterklaas en Zwarte Piet-fragmenten Bekijk deze video »
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Nederland op Film
Tip, Herhaling

Uitzending van Nederland op film gemist? Vanavond is de sinterklaasaflevering uit de documentaireserie Nederland op film opnieuw te zien.

Amateurfilmers
Aan de hand van de video's die Nederlandse amateurfilmers maakten tijdens de sinterklaasviering thuis en tijdens de intocht van de Sint en zijn Pieten, wordt het verhaal van de viering van het feest in Nederland verteld.

Traditie
Voor veel Nederlanders is het sinterklaasfeest de meest geliefde traditie en dat is terug te zien aan de vele uren ingezonden amateurfilms. Het huiselijke geluk spat af van de super 8-films en de 16mm-films.

Pakjesavond
Ondertussen veranderde er veel in de loop der tijd: de rollen die Sint en Piet vervullen, de uitbundigheid van het feest, de manier waarop het feest wordt gevierd en hoe pakjesavond de standaard werd. Alle aspecten komen voorbij in de beelden die de amateurfilmers van Nederland maakten.

Bekijk deze aflevering van Nederland op film hier terug.

Tags: feest, nederland, documentaire, traditie, film, documentaireserie, viering, sinterklaas, intocht, sinterklaasfeest, pakjesavond, standaard, pieten, ingezonden, video, geluk, super 8, aflevering 7, seizoen

Nederland op Film NIEUWS & VIDEOS