Nieuwsuur: o.a. presentatie klimaatakkoord gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: o.a. presentatie klimaatakkoord gemist?
Nieuwsuur

NPO 2
vrijdag 28 juni 22:00 uur

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Langverwachte klimaatakkoord gepresenteerd Drieënhalf jaar nadat bijna tweehonderd landen in Frankrijk het Parijse Klimaatakkoord sloten, presenteert Nederland vandaag een eigen klimaatakkoord. Het doel van de honderden maatregelen is om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, om tegemoet te komen aan de Parijse afspraken. Een aantal maatregelen is al uitgelekt. Duidelijk is dat het akkoord grote gevolgen heeft en dat elke burger er iets van gaat merken. Toch hebben milieuorganisaties Greenpeace en Milieudefensie en vakbond FNV vanmorgen al laten weten dat zij vinden dat het akkoord onvoldoende is om tot een eerlijk en effectief klimaatbeleid te komen. In de uitzending zijn te gast minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Zij komen het akkoord uitleggen en reageren op kritiek.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Nieuwsuur
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Langverwachte klimaatakkoord gepresenteerd

Drieënhalf jaar nadat bijna tweehonderd landen in Frankrijk het Parijse Klimaatakkoord sloten, presenteert Nederland vandaag een eigen klimaatakkoord. Het doel van de honderden maatregelen is om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, om tegemoet te komen aan de Parijse afspraken. Een aantal maatregelen is al uitgelekt. Duidelijk is dat het akkoord grote gevolgen heeft en dat elke burger er iets van gaat merken. Toch hebben milieuorganisaties Greenpeace en Milieudefensie en vakbond FNV vanmorgen al laten weten dat zij vinden dat het akkoord onvoldoende is om tot een eerlijk en effectief klimaatbeleid te komen. In de uitzending zijn te gast minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Zij komen het akkoord uitleggen en reageren op kritiek. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Tags: frankrijk, staatssecretaris, fnv, economische zaken, minister, nederland, natuur, nieuwsuur, uitzending, voedselkwaliteit, klimaat, greenpeace, uitgelekt, vakbond, landbouw, stientje van veldhoven, infrastructuur, uitstoot, milieuorganisaties, carola schouten, milieudefensie, veldhoven, broeikasgassen, eric wiebes, wiebes, burger, klimaatbeleid, klimaatakkoord, analyse, sloten, sportnieuws, kritiek, nieuws, maatregelen, doel, achtergronden

Nieuwsuur NIEUWS & VIDEOS