Nieuwsuur: o.a. Beslissende dag Von der Leyen gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: o.a. Beslissende dag Von der Leyen gemist?
Nieuwsuur

NPO 2
2019-07-16 22:00:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: o.a. Beslissende dag Von der Leyen Actualiteitenmagazine. - Aflevering 193 . Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Nieuwsuur
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Beslissende dag voor Von der Leyen

Het is vandaag erop of eronder voor Ursula von der Leyen. De beoogd voorzitter van de Europese Commissie doet er alles aan om genoeg afgevaardigden in het Europees Parlement achter zich te krijgen. Vanochtend hield ze een speech, rond het begin van de avond stemmen de parlementariƫrs over haar positie. In de uitzending spreken we EU-correspondent Thomas Spekschoor over de dag van Von der Leyen. En: mocht ze het niet worden, wat zijn dan de mogelijke scenario's? Maakt Frans Timmermans nog kans op het voorzitterschap?

Komst islamitische school verdeelt Westland

De gemeenteraad van Westland gaat bij de Raad van State in beroep tegen het besluit dat minister Arie Slob van Onderwijs morgen neemt om de gemeente te dwingen de komst van een islamitische school mogelijk te maken. Stichting Yunus Emre probeert al jaren een school in Westland te beginnen. Dat werd steeds door de minister tegengehouden totdat de Raad van State de minister in april opdroeg die school mogelijk te maken. Maar in de gemeenteraad stemde vorige week een meerderheid tegen de komst van Yunus Emre. Volgens drie lokale partijen belemmert de school de integratie. Hierop dreigde Slob al in te grijpen in de gemeente. Het raadsbesluit is in strijd met de vrijheid van onderwijs. Nieuwsuur spreekt in Westland voor- en tegenstanders van de school. In de studio is hoogleraar Onderwijsrecht Paul Zoontjens te gast.

Nieuwsuur Sport

Waterpolo WK: Nederland-VS (vrouwen)
Wielrennen: rustdag Tour de France Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.


Nieuwsuur video's


Nieuwsuur TV-Nieuws