Nieuwsuur: o.a. Rutte bezoekt Trump gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: o.a. Rutte bezoekt Trump gemist?
Nieuwsuur

NPO 2
donderdag 18 juli 22:00 uur

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur Vanavond onder andere in Nieuwsuur: Rutte bezoekt Trump Premier Mark Rutte is vanavond voor de tweede keer te gast in het Witte Huis bij president Donald Trump. De ontmoeting komt volgens Amerika-correspondent Marieke de Vries op een pikant moment. "Precies nu de Amerikanen de bal bij andere bondgenoten willen leggen over een militaire bijdrage in Syrië en om de druk op Iran op te voeren." Te gast is de voormalige secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer. Uitzonderlijke deal tussen Galapagos en farmagigant Gilead Het Nederlands-Belgische medicijnbedrijf Galapagos heeft een 'uitzonderlijke' deal met de Amerikaanse farmagigant Gilead gesloten. Het bedrijf betaalt zo'n 4,5 miljard euro, maar neemt Galapagos niet over. Gilead heeft interesse in Galapagos omdat het biotechbedrijf medicijnen tegen ontstekingsziekten zoals reuma en artrose maakt. Dit zijn chronische ziektes: daarom zijn de medicijnen ook voor farmaceutische bedrijven waardevol omdat patiënten de medicijnen de rest van hun leven moeten blijven slikken. We bespreken de voor- en nadelen van de deal en de betekenis ervan voor patiënten. Te gast is oprichter en de topman van Galapagos, Onno van de Stolpe. Nieuwsuur Sport Wielrennen: twaalfde Tour-etappe Waterpolo: Oranjevrouwen op de WK
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Nieuwsuur
Tip, Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Rutte bezoekt Trump

Premier Mark Rutte is vanavond voor de tweede keer te gast in het Witte Huis bij president Donald Trump. De ontmoeting komt volgens Amerika-correspondent Marieke de Vries op een pikant moment. "Precies nu de Amerikanen de bal bij andere bondgenoten willen leggen over een militaire bijdrage in Syrië en om de druk op Iran op te voeren." Te gast is de voormalige secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer.

Uitzonderlijke deal tussen Galapagos en farmagigant Gilead

Het Nederlands-Belgische medicijnbedrijf Galapagos heeft een 'uitzonderlijke' deal met de Amerikaanse farmagigant Gilead gesloten. Het bedrijf betaalt zo'n 4,5 miljard euro, maar neemt Galapagos niet over. Gilead heeft interesse in Galapagos omdat het biotechbedrijf medicijnen tegen ontstekingsziekten zoals reuma en artrose maakt. Dit zijn chronische ziektes: daarom zijn de medicijnen ook voor farmaceutische bedrijven waardevol omdat patiënten de medicijnen de rest van hun leven moeten blijven slikken. We bespreken de voor- en nadelen van de deal en de betekenis ervan voor patiënten. Te gast is oprichter en de topman van Galapagos, Onno van de Stolpe.

Nieuwsuur Sport

Wielrennen: twaalfde Tour-etappe
Waterpolo: Oranjevrouwen op de WK Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Tags: sport, mark rutte, wielrennen, president, iran, amerika, topman, medicijnen, nieuwsuur, farmaceutische, witte huis, waterpolo, oprichter, navo, bondgenoten, correspondent, marieke de vries, miljard, ziektes, ontmoeting, oranjevrouwen, onno, etappe, galapagos, analyse, Donald Trump, sportnieuws, nieuws, premier, reuma, jaap de hoop scheffer, generaal, deal, slikken, achtergronden

Nieuwsuur NIEUWS & VIDEOS

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.