Nieuwsuur: o.a. in gesprek met Frans Timmermans gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: o.a. in gesprek met Frans Timmermans gemist?
Nieuwsuur

NPO 2
2019-09-16 22:00:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: o.a. in gesprek met Frans Timmermans
Uitzending :
Bekijk de uitzending van Nieuwsuur
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

In gesprek met inkomend EU-Commissaris Frans Timmermans

De Nederlander Frans Timmermans wacht vanaf 1 november de taak om de Europese omslag in het klimaatbeleid te gaan maken. De klimaatpaus, zoals hij nu al in de Brusselse wandelgangen wordt genoemd, moet een Green Deal gaan opstellen. Die moet ertoe leiden dat de Europese Unie uiterlijk in 2050 klimaatneutraal wordt. Hoe kansrijk acht Timmermans zijn missie? We spreken vanavond uitgebreid met hem.

VS: satellietbeelden tonen Iraanse betrokkenheid bij olie-aanval

De Amerikaanse veiligheidsdiensten beschikken over satellietbeelden en andere inlichtingen die zouden aantonen dat Iran betrokken was bij de aanval op olie-installaties in Saudi-Arabië. President Trump zinspeelt op een mogelijke militaire vergeldingsactie. De acties worden toegeschreven aan de Houthi-rebellen die gesteund door Iran tegen de invloed van de Saudi's in Yemen strijden. Wie zijn die Houthi's precies? En welke rol heeft Iran?

Tekort aan plekken in verpleeghuizen loopt op

In 2014 blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur dat ruim 10.000 mensen wachten op een plek in een verpleeghuis. Bijna de helft van hen wacht al langer dan een jaar. Nu, vijf jaar later, is dat tekort alleen maar opgelopen. Volgens recente cijfers van het Zorginstituut wachten inmiddels bijna 14.000 mensen op een plek. We spreken met internist ouderengeneeskunde Marieke Meinardi van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Ze kent de problemen van de tekorten uit de praktijk. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.


Nieuwsuur video's


Nieuwsuur TV-Nieuws