Nieuwsuur: o.a. overleg over nieuw vluchtelingen-akkoord gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: o.a. overleg over nieuw vluchtelingen-akkoord gemist?
Nieuwsuur

NPO 2
2019-10-08 22:00:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: o.a. overleg over nieuw vluchtelingen-akkoord
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

Overleg over een nieuw vluchtelingen-akkoord

Migranten die aankomen in Malta of Italië worden voortaan na uiterlijk vier weken opgenomen door andere EU-landen. Dat is de kern van afspraken die de ministers van Frankrijk, Duitsland, Italië en Malta eerder hebben gemaakt. Gaan andere EU-landen meedoen? Wat doet Nederland? Vanavond een reportage uit Italië, waar ze sceptisch zijn over het nieuwe akkoord. Gaat het wel werken?

Wat wil Trump in Syrië?

Gisteren kondigde het Witte Huis aan alle Amerikaanse troepen terug te trekken uit het noorden van Syrië en Turkije er de vrije hand te geven bij een operatie tegen de Koerden. Maar na weerstand uit zijn eigen partij leek president Donald Trump in verschillende tweets weer iets terug te krabbelen. Zo dreigde hij de Turkse economie te vernietigen als het land iets doet wat hij, in zijn "grote en ongeëvenaarde wijsheid", als verboden terrein beschouwt. Hoe gaat het nu verder in Syrië? Amerika-correspondent Arjen van der Horst is te gast in de studio.

Justitie tapte WODC-klokkenluider

De klokkenluider in de WODC-affaire, over de politieke beïnvloeding en sturing van wetenschappelijk onderzoek, blijkt maandenlang te zijn afgetapt door justitie. Die vergaande stap nam de rijksrecherche tijdens het strafrechtelijk onderzoek dat na aangifte van minister Ferd Grapperhaus door het OM was gestart. De onthulling van het bestaan van dat onderzoek leidde in de Tweede Kamer en op het ministerie van Justitie al tot grote verontwaardiging. Vanavond een gesprek met Nieuwsuur-journalist Bas Haan, die het verhaal over de politieke beïnvloeding naar buiten bracht.

Op welk punt wordt gamen gokken?

Het aantal game-verslaafden dat zich laat behandelen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Verslavingsdeskundigen waarschuwen bovendien voor de impact van gokelementen in games. Wanneer stopt gamen, en begint gokken? In de uitzending een reportage.

Nieuwsuur Sport

Voetbal: EK-kwalificatie vrouwen: Nederland-Rusland
Voetbal: Xavi Simons bij Oranje -17 Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.


Nieuwsuur video's


Nieuwsuur TV-Nieuws