Nieuwsuur: o.a. de nieuwe staatssecretarissen op Financiën gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: o.a. de nieuwe staatssecretarissen op Financiën gemist?
Nieuwsuur

NPO 2
2020-01-26 21:30:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: o.a. de nieuwe staatssecretarissen op Financiën Actualiteitenmagazine. - Aflevering 25 van 352 . Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Onderwerpen van deze uitzending

De nieuwe staatssecretarissen op Financiën
De D66'ers Hans Vijlbrief en Alexandra van Huffelen worden de nieuwe staatssecretarissen van Financiën. Haagse bronnen zeggen dat tegen de NOS. Vijlbrief en Van Huffelen nemen de taken over van Menno Snel. Die trad vorig jaar december af vanwege de affaire rond de kinderopvangtoeslag. Honderden ouders werden daarbij onterecht als fraudeur aangemerkt door de belastingdienst.

Docenten en de lessen over de Jodenvervolging
Hoe gaan docenten om met de gevoelige geschiedenis van de Jodenvervolging? Het wordt steeds lastiger, klinkt het vanuit het onderwijs. Jongeren met een islamitische achtergrond horen thuis soms een andere geschiedenis dan de Nederlandse. Maar er zijn ook steeds meer autochtone leerlingen die in complottheorieën geloven. En wat doen de gruwelverhalen van de holocaust met kinderen die zelf gevlucht zijn voor oorlog, zoals uit Syrië? Lastige zaken die we in de studio bespreken met Vivianne Goedhart. Zij geeft cursussen aan scholen om de leraren te helpen met hun lessen over de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging en de Holocaust.

Partijcongres bij Partij voor de Dieren
Hoe gaat de Partij voor de Dieren verder na het wegsturen van voorzitter Sebastiaan Wolswinkel in oktober? Vandaag komt de Partij bijeen op een congres in de Amsterdamse RAI. Daar zal het afzetten van Wolswinkel aan de orde komen. Hij wilde graag zelf een toelichting geven, maar is niet welkom. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's


Nieuwsuur TV-Nieuws