Nieuwsuur: o.a. kabinet krijgt advies van de SER gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: o.a. kabinet krijgt advies van de SER gemist?
Nieuws/actualiteiten, Informatief

NPO 2
2020-05-21 21:30:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: o.a. kabinet krijgt advies van de SER Seizoen 2020 - Aflevering 141 van 352 - NOS/NTR Kabinet krijgt advies van de SER. De Tweede Kamer wilde dat het kabinet zich niet alleen door virologen en medici zou laten adviseren. Onder leiding van de SER, de Sociaal Economische Raad, werkten diverse maatschappelijke organisaties daarom de afgelopen tijd aan een advies. Wat moet het kabinet doen om Nederland door de crisis te loodsen? Dat advies belandt vanavond op het bureau van premier Mark Rutte. SER-voorzitter Mariëtte Hamer is te gast. * Hongersnood dreigt in Libanon. Ontwricht corona wereldwijd het dagelijks leven, in Libanon is de situatie nu zo nijpend dat hongersnood dreigt. De Libanese premier roept vandaag het westen op tot noodhulp. Zijn land was net bankroet verklaard voordat de coronacrisis begon. De uitbraak was een mokerslag voor het land, want door de strenge lockdown kwam de economie helemaal tot stilstand. Ook de protesten tegen de regering stopten. Maar de mensen hebben honger en zijn toch weer de straat opgegaan. * #DoeMeeMetJeAOW. Deze week is het vakantiegeld van de AOW gestort. Een groep van meer dan 80 AOW'ers is daarom de actie #DoeMeeMetJeAOW gestart. Ze roepen 65-plussers met een warm hart voor cultuur op hun AOW-vakantiegeld geheel of gedeeltelijk te doneren aan: de beeldende kunst, of muziek en opera, of theater, dans en film.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Onderwerpen van deze uitzending

Kabinet krijgt advies van de SER
De Tweede Kamer wilde dat het kabinet zich niet alleen door virologen en medici zou laten adviseren. Onder leiding van de SER, de Sociaal Economische Raad, werkten diverse maatschappelijke organisaties daarom de afgelopen tijd aan een advies. Wat moet het kabinet doen om Nederland door de crisis te loodsen? Dat advies belandt vanavond op het bureau van premier Mark Rutte. SER-voorzitter Mariëtte Hamer is te gast.

Hongersnood dreigt in Libanon
Ontwricht corona wereldwijd het dagelijks leven, in Libanon is de situatie nu zo nijpend dat hongersnood dreigt. De Libanese premier roept vandaag het Westen op tot noodhulp. Zijn land was net bankroet verklaard voordat de coronacrisis begon. De uitbraak was een mokerslag voor het land, want door de strenge lockdown kwam de economie helemaal tot stilstand. Ook de protesten tegen de regering stopten. Maar de mensen hebben honger en zijn toch weer de straat opgegaan.

#DoeMeeMetJeAOW
Deze week is het vakantiegeld van de AOW gestort. Een groep van meer dan 80 AOW'ers is daarom de actie #DoeMeeMetJeAOW gestart. Ze roepen 65-plussers met een warm hart voor cultuur op hun AOW-vakantiegeld geheel of gedeeltelijk te doneren aan: de beeldende kunst, of muziek en opera, of theater, dans en film. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.


Nieuwsuur video's


Nieuwsuur TV-Nieuws