Nieuwsuur: Duitsland heeft nieuwe coalitie gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Duitsland heeft nieuwe coalitie gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2021-11-24 21:30:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: Duitsland heeft nieuwe coalitie Seizoen 2021 - Aflevering 318 van 351 - NOS/NTR Duitsland heeft nieuwe coalitie. De sociaaldemocratische SPD, de Groenen en de liberale FDP presenteren vandaag hun regeerakkoord. Dat betekent dat SPD-leider Olaf Scholz waarschijnlijk Angela Merkel opvolgt. We spreken Otto Fricke (FDP). * Kabinet vervroegt persconferentie. Het demissionaire kabinet houdt vrijdag weer een persconferentie over corona en de eventuele nieuwe maatregelen. We spreken Arjan Noorlander. Te gast is Chantal Bleeker-Rovers, internist-infectioloog. * Nederlanders tekenen Belgische bestsellerstrip. Vandaag in de winkel en nu al een Europese bestseller: De laatste zwaardvis, deel 28 uit de stripreeks Blake en Mortimer.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws. Bekijk hieronder het onderwerp van woensdag 24 november.

De drie formerende partijen in Duitsland zijn eruit. De sociaaldemocratische SPD, de Groenen en de liberale FDP presenteren vandaag hun regeerakkoord. Het akkoord betekent dat SPD-leider Olaf Scholz waarschijnlijk Angela Merkel opvolgt als bondskanselier wordt; de Bondsdag zal erover stemmen.

De 'stoplichtcoalitie', genoemd naar de partijkleuren van de drie partijen, zei eerder in te zetten op modernisering van de economie en het tegengaan van klimaatverandering. Wat betekenen de plannen voor de toekomst van Duitsland, en van Nederland?

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's


Nieuwsuur TV-Nieuws