Nieuwsuur: eerste coronapersconferentie Ernst Kuipers gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: eerste coronapersconferentie Ernst Kuipers gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-01-14 21:30:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: eerste coronapersconferentie Ernst Kuipers Seizoen 2022 - Aflevering 13 van 351 - NOS/NTR Eerste coronapersconferentie Ernst Kuipers. In de studio schuiven epidemioloog Alma Tostmann en Jacco Vonhoff van MKB Nederland aan. Verslaggever Nynke de Zoeten duidt de politieke keuzes. * Taboedoorbrekende kinderboekenschrijver. Wat betekent schrijven voor kinderen anno 2022? In een serie spreken we zes internationaal toonaangevende kinderboekenschrijvers. Te gast: Dolf Verroen, onder meer bekend van De verschrikkelijke schoolmeester en Slaaf kindje slaaf. Verroen schreef ruim 100 boeken. Hij doorbreekt met zijn boeken regelmatig taboes en schrijft over dingen die in de wereld spelen, zoals homoseksualiteit en gender.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur vrijdag 14 januari.

Eerste coronapersconferentie Ernst Kuipers
Vandaag is de persconferentie van het nieuwe kabinet over de coronamaatregelen. Premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zullen dan bekendmaken of er nieuwe versoepelingen komen en of de lockdown verlengd wordt. Haagse bronnen melden dat vanaf morgen niet-essentiële winkels op afspraak weer open mogen en dat universiteiten, hogescholen en het mbo weer fysiek les mogen geven.

In de studio schuiven epidemioloog Alma Tostmann en Jacco Vonhof van MKB Nederland aan. Verslaggever Nynke de Zoeten duidt de politieke keuzes.

Taboedoorbrekende kinderboekenschrijver
Wat betekent schrijven voor kinderen anno 2022? In een serie spreken we zes internationaal toonaangevende kinderboekenschrijvers. Inmiddels groeit de derde generatie kinderen op met hun klassiekers.

Vanavond Dolf Verroen, onder meer bekend van De verschrikkelijke schoolmeester en Slaaf kindje slaaf. Verroen schreef ruim 100 boeken. Hij doorbreekt met zijn boeken regelmatig taboes en schrijft onder meer over homoseksualiteit en gender.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's


Nieuwsuur TV-Nieuws