Nieuwsuur: Hoe ga je om met oorlogsdilemma's? gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: Hoe ga je om met oorlogsdilemma's? gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-03-18 21:30:00

Uitzending van Nieuwsuur gemist?

Nieuwsuur: Hoe ga je om met oorlogsdilemma's? Seizoen 2022 - Aflevering 76 van 351 - NOS/NTR Hoe ga je om met oorlogsdilemma's? Gaat Poetin kernwapens inzetten tijdens de oorlog in Oekraïne? Die vraag hangt sinds het eerste weekend van het conflict in de lucht. We spreken met Désirée Verweij, Joris Voorhoeve en Christ Klep. * Raketten richting Lviv. In Lviv in West-Oekraïne is volgens de burgemeester een gebouw nabij het vliegveld door raketten getroffen. Verslaggever Rudy Bouma gaat die kant op. * Op bezoek in Moldavië. In Moldavië zijn er zorgen dat het Russische leger vanuit Oekraïne gaat aansluiten op de al aanwezige Russische militairen in Transnistrië. Verslaggever Hans Kema sprak daar over de heersende spanningen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Nieuwsuur van vrijdag 18 maart.

Hoe ga je om met oorlogsdilemma's?
De Amerikaanse militaire inlichtingendienst houdt er rekening mee dat de Russische president Poetin gaat dreigen met kernwapens tegen het Westen, als het Oekraïense verzet tegen de Russische invasie voortduurt. De Defence Intelligence Agency wijst erop dat de militaire slagkracht van Rusland door de invasie wordt uitgeput.

Gaat Poetin kernwapens inzetten tijdens de oorlog in Oekraïne? Die vraag hangt sinds het eerste weekend van het conflict in de lucht. Welke ethische oorlogsdilemma's levert die dreiging op?

We spreken met Désirée Verweij, Joris Voorhoeve en Christ Klep.

Raketten richting Lviv
In Lviv in West-Oekraïne is volgens de burgemeester een gebouw nabij het vliegveld door raketten getroffen. In dat gebouw worden vliegtuigen onderhouden. Verslaggever Rudy Bouma gaat die kant op.

Op bezoek in Moldavië
In Moldavië zijn er zorgen dat het Russische leger vanuit Oekraïne gaat aansluiten op de al aanwezige Russische militairen in Transnistrië, de afvallige regio die 30 jaar geleden na een hevige strijd zelfstandigheid van Moldavië claimde. Sinds die tijd zijn er Russische militairen gestationeerd om de pro-Russische separatisten te ondersteunen.

Verslaggever Hans Kema trok naar het land en sprak daar over de spanningen onder meer met de minister van Buitenlandse Zaken en de voorzitter van het parlement.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws