Nieuwsuur: ophef over One Love-campagne gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur: ophef over One Love-campagne gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-21 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? De weigering van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü om de One Love-band te dragen leidde vorig weekend tot grote ophef. Vanavond besteedt Nieuwsuur aandacht aan de kwestie. Dit zijn de onderwerpen van vrijdag 21 oktober.

Vrijdag 21 oktober in Nieuwsuur

Ophef One Love-campagne
Door de ophef rondom de One Love-campagne, waarmee de KNVB een statement wil maken tegen alle vormen van discriminatie, heeft diezelfde KNVB besloten om voorlopig geen tweede One Love-actie in de Eredivisie te houden. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü weigerde afgelopen weekend de band te dragen en Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi droeg een alternatieve band met het woord 'respect' erop. Te gast is Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht.

Wie volgt Liz Truss op?
In het Verenigd Koninkrijk wordt er volop gespeculeerd wie Liz Truss opvolgt als premier. Truss stapte gister op na 45 tumultueuze dagen. De Conservatieve Partij is op zoek naar weer een nieuwe leider die automatisch ook premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. De derde in een jaar tijd.

Gevluchte Rus in Nederland
Russen die het land ontvluchten om te ontkomen aan de mobilisatie, bereiken ook Nederland. Al gaan verreweg de meeste Russen naar Turkije en de Russische buurlanden Georgië en Kazachstan. Een naar Nederland gevluchte Rus doet vanavond onherkenbaar zijn verhaal.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws