Nieuwsuur gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur gemist?
Nieuws, Informatief, Nieuws/actualiteiten

NPO 2
2022-10-26 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? De onderwerpen van Nieuwsuur van woensdag 26 oktober:

  • Wat betekenen de recente acties van klimaatactivisten?
    Ze gooien blikken soep over de werken van Van Gogh en Monet, prikken autobanden lek of lijmen zich vast aan de talkshowtafel van Jinek. De protestacties van klimaatactivisten hebben een nieuwe, opvallende, stijl aangenomen en trekken wereldwijd veel aandacht. Wat willen kllimaatactivisten met deze acties duidelijk maken, en is dit een geslaagde manier?

  • Waar blijven de oplossingen voor het lerarentekort?
    In juli zeiden onderwijsministers Dennis Wiersma en Robbert Dijkgraaf met een Kamerbrief te komen met daarin uitgewerkte, 'onorthodoxe' oplossingen voor het lerarentekort. De brief kwam vorige week, maar de oplossingen niet. In plaats daarvan staan in de brief dilemma's die ze met de Kamer willen bespreken. Wat er wel (en niet) in de brief stond, bespreken we in de studio met onderwijsonderzoeker Louise Elffers. Ook wordt er gekeken naar de directe gevolgen van het lerarentekort en wie hierdoor wordt geraakt.

  • Nino Haratischwili over haar nieuwste boek 'Het Schaarse Licht'
    De Duits-Georgische schrijfster en theatermaker Nino Haratischwili schreef het boek 'Het Schaarse Licht', over de generatie Georgiërs die kind was tijdens de laatste jaren van de Sovjet-Unie en de eerste periode van onafhankelijkheid. Daarin zijn veel parallellen tussen toen en nu te zien: de Russische soldaten die toen het straatbeeld domineerden, versus de Russische vluchtelingen van een nieuwe oorlog die nu overal in Tbilisi te horen zijn.

Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws